Hvad er en kugledyne

Hvad er en kugledyne og hvordan fungerer en kugledyne?
Hvad er en kugledyne og hvordan fungerer en kugledyne?

Kugledyne for bedre søvn – sådan fungerer det

En ud af tre danskere er  langt fra udhvilet når de vågner. Angst og stress er almindelige årsager til søvnproblemer. I dag tager mange danskere medicin mod deres søvnproblemer. Men med en kugledyne kan søvnproblemer bare være en hukommelse – når du sover under en kugledyne, frigøres de følsomme hormoner som f.eks. oxytocin og serotonin, hvilket gør at stresshormonet kortisol falder og resulterer i en mere effektiv dyb søvn.

Hvordan fungerer en kugledyne?

Det er blevet konkluderet, at det mest nyttige ville være at skabe et tæppe, der indeholder vægte, såsom kugler, da dette ville gøre at tæppet kommer tættere på kroppen og følge hver bevægelse og tilpasse sig hver nye position, mens vægten skabte dybt tryk, får de musklerne til at slappe af. Der  findes forskellige materialer som kan placere i et en kugledyne (også kald vægtæppe) der giver et jævnt tryk over hele kroppen, hvilket er det, du stræber efter for at få maksimal effekt. I dag kan fyldet bestå af kæder, kugler, glasperler eller specielt behandlede tekstiler.

Hvilken kugledyne skal jeg vælge?

Anbefalingen er at vælge et tæppe, der svarer til 10 procent af din kropsvægt. Dette er dog kun en anbefaling, og hvilken vægt du er mest fortrolig med er individuel. Nogle foretrækker tungere dyner.

Men som udgangspunkt;

  • Vejer du 90 kg, så anbefaler vi at vælge en kugledyne på 9 kg.
  • Vejer du 60 kg, så anbefaler vi at vælge en kugledyne på 6 kg.
  • Vejer du 50 kg, så anbefaler vi at vælge en dyne på 5 kg.

Glem ikke fysisk nærhed

Et andet lidt “varmere” tip er at være tæt på din partner og være fysisk med hinanden. På samme måde som en kugledyne giver dette dig mere, oxytocin og melatonin, tæt kontakt med andre og massage fungerer også. Hvis du ikke har noget partner her i corona, så kan du måske savne nærhed (du er ikke alene) og så er måske en kugledyne et godt bud på hjælp, på dit lidt tilfældige mangel af nærhed. 

Hvad er en kugledyne og hvordan fungerer en kugledyne?
Hvad er en kugledyne og hvordan fungerer en kugledyne?

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.