Hvad er en slyngevugge?

Infant Baby Sleeping

En slyngevugge er en vugge som er lavet af stof. En slyngevugge kan have en madras i bunden (f.eks. en afstiver), men den har ikke en hård fast bund som en “almindelig vugge”. Slyngevuggen er rigtig god til brug i løbet af dagen, hvor du har baby under opsyn. I denne artikel svarer vi på nogle ofte stillende spørgsmål vedrørende brugen af slyngevugge.

Er brugen af slyngevugge sikkert?

Så længe produktet bliver brugt og samlet efter de anbefalinger, som producenterne anbefaler, så er en slyngevugge sikker at bruge. Flere undersøgelser har bekræftet, at slyngevugger er sikre at bruge, som en supplerende del af barnets søvnrutine. I Danmarks må man ikke heller sælge produkter som er direkte farlige og skadelige for nogen. 

Hvor meget kan man bruge en slyngevugge?

Den sædvanlige anbefaling er at børn over 2 år ikke bør bruge slyngevugger, på grund af at slyngevuggen stopper med at fungere optimalt når barnet er lidt større, men der kan selvfølgelig være undtagelser, hvis barnet endnu ikke vejer ca. 15 kg på dét tidspunkt.

Hvorfor virker en slyngevugge så godt?

En slyngevugge giver dit barn en rolig søvn. Den er er ofte fremstillet af økologisk materialer som f.eks. økologisk bomuld, der slynger sig om dit barn, hvilket giver tryghed præcis som i morens mave, før babyen blev født. En slyngevugge får derfor barnet til at slappe af og falde hurtigt til ro. 

Kan en baby blive afhængig af en slyngevugge?

Nogle babyer kan blive meget glade for brugen af slyngevugge og derfor få sværere at falde til ro uden slyngevuggens gyngende bevægelser når de skal sove. På samme måde som børn der bruger sut, har svært ved at falde til to uden sin sut.  

Hvilken slyngevugge skal man vælge?

Det er en smagssag, hvilken slyngevugge man synes er bedst, og hvad man er mest til. Der er mange populære modeller på det danske markedet. Natures Sway er et rigtigt populært valg.  Men Nonomo som er lidt billigere end Natures Sway kan også fungere. 

Redaktionen hos Hvadhvorhvordan håber nu at du fået lidt mere indsigt og svar på dit spørgsmål: hvad er en slyngevugge. Der findes ellers også mange gode hjemmesider på nettet hvor du kan få mere dyb viden om hvad en slyngevugge kan og hvad de f.eks. koster, du kan f.eks. læse mere her om slyngevugger og finde slyngevugger til en god pris: slyngevuggen.dk

unavngivet (53)
Mom and baby

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.