Hvad skal jeg gøre når jeg har fået en personskade?

Har du fået en personskade? Læs mere her

Har du fået en personskade?

Det kan ske alle steder og nogle gange endda ud af det blå. En personskade kan sjældent forudsiges, men den kan efterlade varige mén. Et piskesmæld kan blandt andet være til gene i lang tid. Men har du styr på, hvad der anses som en personskade? Eller hvad du skal gøre, hvis det sker for dig?

Læs mere om personskader, og find gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du får en personskade. Du kan nemlig være berettiget til mere, end du måske går og tror.

Hvad er en personskade?

En personskade henviser ikke kun til en type skade. Det kan både være en arbejdsulykke, et voldeligt overfald, et trafikuheld, et angreb fra eksempelvis en hund og en faldulykke. Det kan endda være, hvis du er kommet til skade som patient i sundhedssystemet.

Hvis du har været udsat for en personskade, så kan du have ret til en personskadeerstatning. Det kan dog hurtigt blive en kompliceret sag, når det drejer som om personskader. Derfor kan det anbefales at få hjælp fra en advokat. Ofte kan du få udgifterne til advokaten helt eller delvist dækket af den ansvarlige i ulykken, hvis du er ofret.

Husk beviser

Har du været udsat for en personskade, så kan det være svært at overskue, hvad du skal gøre. Det er dog væsentligt, at du ikke glemmer at få sikret beviser for, hvad der er sket. Senere kan det nemlig være yderst relevant, for eksempel hvis du skal kræve erstatning.

Husk derfor som det første at forsøge at få kontaktoplysninger på modparten. Derefter bør du huske at tage forbi din læge eller skadestuen. Her kan du nemlig få dine symptomer og gener skrevet ind i din journal. Det kan også være smart at tage billeder af uheldsstedet.

Har der været vidner til ulykken, kan det også gavne dig at få kontaktoplysningerne på disse. Så står du bedre stillet, hvis modparten pludselig ikke vil kendes ved sine handlinger senere.

Beskyt din fremtid med forsikringer

Selvom du forsøger at være forsigtig, så ved du aldrig, hvad der kan ske. Det kan derfor være i din bedste interesse at have nogle gode forsikringer. De er med til at sikre, at du ikke skal lide mere end højest nødvendigt, hvis der skulle ske dig noget.

Fra tyveri til personskade – der findes forsikringer i mange afskygninger. De har det til fælles, at de stiller dig i en væsentligt bedre position, hvis du skulle få eksempelvis en arbejdsskade eller blive udsat for indbrud. Det kan derfor være i din bedste interesse at få styr på, hvilke forsikringer, der er brugbare for dig.

Har du fået en personskade? Læs mere her
unavngivet (53)

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.