Hvor meget tjener en elektriker?

Electrician with tools, working on a construction site. Repair and handyman concept.

Elektriker løn, hvad tjener en elektriker?

En elektriker ansat i en virksomhed tjener gennemsnitligt ca. 30.000 om måneden, hvis du vælger at blive selvstændig elektriker kan du tjene helt op til 50.000 kr om måneden. Hvis du er rigtigt dygtig og effektiv til dit arbejde kan du opnå en endnu højere elektriker løn.  

Hvordan er det at arbejde som elektriker?

Elektrikere og el installatører arbejder indenfor mange forskellige områder og bidrager til en bæredygtig samfundsudvikling. Som elektriker kan du arbejde med at trække kabler og ledninger i nye hjem, kontorer eller indkøbscentre, hvilket er en professionel rolle, der ofte kaldes en installationselektriker eller bygnings elektriker. Du kan også arbejde som elektriker med døgnvagt.

At være elektriker er et mobilt og varieret job, og du arbejde både i høje højder og i trange små rum. Udover kabler arbejder elektrikere og elinstallatører også med at samle eltavler og andre elektriske deler. Sikkerhed er ekstremt vigtig og kræver, at du er forsigtig hver dag på arbejde.

Som elektriker kan du også arbejde med  montering, fejlfinding og reparation af elektriske systemer og kaldes derefter service elektrikere, en service elektriker arbejder ofte lokalt ligesom Elektriker Hvidovre.. Kunden kan være privatpersoner, virksomheder, kommuner og industrier. Service Elektrikeren kan også montere el tavler, køre kabler, installere nye stikkontakter og installere køleskabe og andre hvidevarer. En service elektrikeren kører normalt ud til kunderne alene.

Overvejer du at læse til elektriker?

Du læser til elektriker på en erhvervsuddannelse med praktik og skoleophold i perioder. 

På uddannelsen som elektriker får du indsigt i elektriske systemer. Du lærer at reparere dem, når de går i stykker, og at installere nye systemer. Det kan fx være eltavler, netværk, industrirobotter eller telefon- og alarmanlæg.

Du skal bruge din tekniske viden til at rådgive dine kunder i valg af elektriske løsninger eller løse kundens problemer med elinstallationer.

Du kan blive ansat i offentlige og private virksomheder eller hos en privat elinstallatør. Du kan også vælge at blive selvstændig

Arbejdsplads som elektriker

Elektrikere, er ansat i en større industriel elektrisk afdeling eller ansat i et elektrisk installationsfirma kaldes elinstallatørvirksomheder. Nogle tilbyder elektriker døgnvagt, andre har åbent i dagtimerne. 

Hvor meget tjener en elektriker - Se graf
Hvor meget tjener en elektriker - Se graf Kilde Jobindex

Hvis du søger en elektriker i København, så anbefaler vi hos Hvadhvorvhvordan.dk at i kontakter Københavns Elektriker

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.