Hvordan bliver man tandlæge

Drømmer du om en karriere som tandlæge?
Drømmer du om en karriere som tandlæge?

Drømmer du om en karriere som tandlæge?

Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, kan tandplejen være det bedste karrierevalg for dig!

At være tandlæge er et varieret og kreativt arbejde med meget patientkontakt. Som tandlæge har du et interesse for mennesker og har en god følelse af service og kvalitet. I begyndelsen af den femårige uddannelse studerer du hovedsageligt grundlæggende naturfag, herunder anatomi, histologi og fysiologi. Parallelt er der afsat tid til teori omkring tænder, og du får mulighed for at arbejde praktisk med behandling af patienter.

Uddannelsesvejen består af:

  1. En gymnasial eksamen
  2. En bacheloruddannelse
  3. En kandidatuddannelse.
 

Som tandlæge har du flere forskellige arbejdsområder at vælge imellem. I offentlig tandpleje kan du arbejde som ansat tandlæge på en offentlig tandklinik. Du kan også vælge at drive din egen virksomhed som tandlæge eller være ansat i en privat virksomhed lige som denne tandklinik i Vanløse https://www.tandlaege-vanlose.dk/  . Som tandlæge er der også mulighed for at arbejde som lærer eller forsker ved et fakultet. En anden mulighed kan også være at videreuddanne sig som specialist. I tandpleje er der nemlig mange specialiserede områder.

Dine patienter har brug for hjælp og gode råd

Dine patienter kan være alt fra børn, teenaneer eller voksne over 18 år, oftest afhænger af dette af den arbejdsplads eller klinik som du arbejder på. Fælles for dem alle er, at de har brug for hjælp og vejledning. Det kan f.eks. være hjælp til, hvordan de skal passe på sine tænder generelt eller til valg af tandbørste.

Du vil også møde patienter med tandlægeskræk, der er særligt nervøse for at gå til tandlæge. De har brug for din hjælp til at blive trygge.

Hvad tjener en tandlæge?

En tandlæge tjener gennemsnitligt enligt Danmark statistik omkring 53.000kr i private klinikker og 41.000 i kommunalt regi. Lønnen er selvføgelig god af gode grunder da du som tandlæge er i et arbejde der indebærer meget ansvar over for mennesker. 

Hvordan får man arbejde som tandlæge?

Som nyuddannet tandlæge så kan du starte med at tage kontakt til private og offentlige klinikker, som du kan finde inde på https://www.sundhed.dk/ hør om de mangler arbejdskraft og aflever dit CV. 

 

Tandlægeudstyr
Tandlægeudstyr

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.