Hvordan fungerer en varmepumpe

Hvordan fungerer en varmepumpe?
Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe kan fungere som et supplement til din nuværende opvarmning og som en aircondition

En luft til luft varmepumpe består af en udendørs og en indendørs del. En luft til luft varmepumpe virker ved at den udendørs del, der tager varme fra luften udendørs og overføre den til den indendørs del, som derefter opvarmer din luft indendørs. Da luft til luft varmepumpen tager udendørs energi, kan effektiviteten variere med udetemperaturen.
Hvis temperaturen ude falder, vil varmepumpen bringe mindre varme til huset. Varmepumpen er alligevel stadigt effektiv. For hver kWh elektricitet, den forbruger, udsender den i gennemsnit 3,4 kWh varme. Forskellen er fri energi fra udeluften. Derfor bør du overveje en luft til luft varmepumpe som et supplement til din nuværende opvarmning, der dækker 35-55% af husets varmebehov. Du skal også have i mente at nogle luft til luft varmepumper kan modstå lavere temperaturer end andre.

Luft til vand varmepumpe en anden form for varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en anden form for varmepumpe der udvinder varmen i den udendørs luft og fører denne varme ind i boligen ved hjælp af radiatorer og varmerør, og denne variant af varmepumpe kan også bruges til opvarmning af brugsvand. En luft til vand varmepumpe har brug for radiatorer og/eller varmerør for at kunne fungere. En Luft til vand varmepump er derfor det ideelle valg, hvis du allerede har radiatorer i din bolig, men gerne vil skifte væk fra dit eksisterende oliefyr eller gasfyr. Har du gulvvarme er det kun et ekstra plus, da varmepumpen synes ekstra godt om gulvvarme.

Luft til vand varmepumpen egner sigt godt til helårsboliger og større sommerhuse, du kan få luft til vand varmepumpe priser via dette link.

Besparelser

Besparelserne ved varmepumpe afhænger klima, varmebehov og grundplan af huset, og hvor meget temperaturforskel du accepterer mellem de forskellige værelser i din bolig. For eksempel, for sommerhuse eller huse, der ikke har en åben grundplan, kan luft til luft varmepumpen give lavere varmetilskud og dermed ikke være en lige så rentabel investering. Hvor store besparelserne vil være, afhænger huset opvarmning behov og grundplan, og hvor meget temperaturforskel du accepterer mellem forskellige værelser.

Vælg den rigtige varmepumpe til dit hjem

Ud over varmepumpens evne til at opvarme og afkøle, kan dens filtre også rense luften og give dig et bedre indeklima i købet.

Hvis du har et stort hus med flere etager, kan du forbinde flere indendørs dele til den udendørs del, så at du får du en bedre spredning af varme og kulde. En anden mulighed for store huse er at installere to varmepumper. For mindre boliger eller boliger i åbent plan er en indendørs del tilstrækkelig, dvs. Generelt bør den indendørs del placeres højt og centralt for at sprede varmen på den bedste måde. En luft til luft varmepumpe er også let at installere, da du ikke behøver at grave eller bore i sten eller jord.

Det nordiske klima og luft til luft varmepumpe

Det er vigtigt at kontrollere, at den varmepumpe, du ønsker at købe, virker i vores danske klima. I første omgang blev de fleste luft til luft varmepumper designet til at blive brugt til aircondition i varme lande. Disse modeller kaldes normalt “europæiske modeller” og kan generelt kun garantere varmedrift ned til -10 °C.

Luft til luft varmepumpe – mere end blot en varmekilde

En luft til luft varmepumpe renser også din luft indenfor fra støv og partikler, også pollen. Mest almindeligt filtreres luften gennem et plasmafilter, før den sendes ind i huset. sjældne partikler, der er indeni. Uanset metoden bidrager luft til luft varmepumpen til et sundere indeklima.

På varme sommerdage kan du også indstille luft til luft varmepumpen til at køle af og nyde en dejlig kølighed.

Sådan fungerer en varmepumpe
Elektriker monterer en varmepumpe

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.