Kvalitetssenge giver dig den bedste søvn

Sengen er måske det vigtigste møbel i dit hjem. Det er sikkert noget, du har hørt før, men der er noget om det. Vi sover ca. en tredjedel af vores liv, så derfor er det vigtigt, at du har en god seng, som giver dig den komfort og støtte, du har brug for, så du kan være frisk og udhvilet til dagens strabadser. Er du ikke overbevist endnu? Så læs videre. Vi vil nemlig gå i dybden med, hvorfor en kvalitetsseng er den bedste investering, du kan lave.

Prøv forskellige senge

Det er svært at vurdere, om en seng er den rigtige eller ej blot ved at ligge i den i et par minutter i butikken. Ofte er der behov for, at du prøver at sove i den, før du ved, om det er den rigtige, og det er jo ikke så let. Nogle sengehandlere tilbyder dog, at du kan prøve sengen en nat eller to for at se, om den passer til dig. Og flere forhandlere på nettet tilbyder tilmed, at du kan prøve deres senge af i op mod 100 dage.

Uanset hvad du vælger at gøre, så husk at undersøge hvad der findes på markedet, før du beslutter dig.

Derfor er søvn vigtigt

Når vi sover, hviler kroppen og lader op, så vi kan være friske og udhvilede til den næste dag. Får man ikke søvn nok, er hverken kroppen eller hovedet i stand til at klare dagens udfordringer og gøremål optimalt. Hvis man ikke har sovet nok i løbet af natten, vil man typisk have svært ved at koncentrere sig, tænke kreativt og man vil måske have tendens til at blive gnaven og irritabel.

En enkelt nat eller to med dårlig eller for lidt søvn skader naturligvis ikke meget, men det må ikke være noget, der sker hver dag eller ofte. Derfor er det helt afgørende, at du har en god seng, som du sover godt i. Find en seng her så du kan sove godt hver nat.

Søvn er en vigtig del af din sundhed

Vi skal ikke kun spise sundt og varieret og dyrke motion hver dag – vi skal også huske at få sovet tilstrækkeligt. Og det gør man bare bedst, hvis man har en god seng.

Søvn er faktisk enormt vigtigt for vores sundhed og helbred men er desværre ofte et overset element. Hvis du ikke sover godt eller ikke får nok søvn, kan det have alvorlige konsekvenser for din sundhed – Særligt hvis det er kronisk og således vedvarende gennem en længere periode.

At få tilstrækkeligt med kvalitetssøvn hver nat er lige så vigtigt som at spise sundt og dyrke motion og bør aldrig tilsidesættes.

Din krop ændrer sig løbende

Hvis din seng er mere end 5-10 år gammel, så er det måske på tide at overveje, om du skal have en ny. En seng holder nemlig ikke evigt, men slides med alderen som så meget andet. Derudover ændrer du dig også i takt med, at du bliver ældre, og det samme gør dine behov.

Det kan fx være, at du har fået bøvl med ryggen inden for de seneste år og nu har behov for en seng, som tilgodeser det. Et behov, som du ikke havde da du købte din nuværende seng i sin tid. Her kan en elevationsseng være en rigtig god løsning, da den giver dig mulighed for at ændre din soveposition på en måde, så du får den absolut bedste liggekomfort og stabilitet.

Overvej dine behov

Vi har alle forskellige behov, og vi bruger alle vores senge forskelligt. Nogen bruger udelukkende deres seng til at sove i, mens andre også læser eller ser fjernsyn i den. Er du en af dem, som godt kan lide at se fjernsyn i sengen, skal du sørge for at vælge en seng, som tilgodeser det behov. Det gælder også, hvis du er typen, som godt kan lide at brede dig i sengen – så er det vigtigt, at du vælger en stor og rummelig seng.

Der findes ikke nogen seng, som er den bedste for alle. Det vil altid være individuelt hvilken seng, der er den bedste. Sørg derfor for at overveje grundigt hvad dine behov er, før du køber en ny seng.

Sover du alene i sengen eller sammen med en partner? Kan du bedst lide en blød eller fast madras? Har du rygproblemer? Det er alt sammen spørgsmål, du bør stille dig selv, før du køber en ny seng.

Pas på din rygsøjle

Din seng skal give dig den optimale støtte. Du må ikke ligge hverken skævt eller bøjet i sengen, da det kan skade din rygsøjle. Rygsøjlen skal altid være parallel med sengesiden – uanset om du ligger på siden eller på ryggen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din seng støtter din rygsøjle tilstrækkeligt, så kan du prøve at føre en hånd ind under lænden, mens du ligger i sengen. Hvis du kan det, giver din seng dig umiddelbart ikke nok støtte.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.