Hvordan sælger jeg min bolig?

At sælge sin bolig kan være en større beslutning at tage. Selvom man elsker det hus, som man bor i, så kan det være, det er blevet for stort til en. Der kan være grunde til, at man vælger at sælge sin bolig, men det vigtigste er, at man får en god og fornuftig salgsproces. Der er heldigvis hjælp at finde, når man skal i gang med sælge sin bolig. Vi har skrevet en lille guide til dig i denne artikel, om hvad du skal gøre, hvis du påtænker at sælge din bolig.

Kontakt en ejendomsmægler

Det første, du skal gøre, hvis du ønsker at sælge dit hjem, er at kontakte en ejendomsmægler. En ejendomsmægler vil sørge for at sætte dit hus til salg og vise den frem til potentielle nye købere. Først vil en ejendomsmægler komme ud og foretage en vurdering af dit hus. Det vil sige, at han/hun vil gennemse alle dokumenter på huset, såsom værdipapir, pantebreve, forsikring, lån etc. Alle disse ting vil en ejendomsmægler spørge mere ind til, for at kunne få en overordnet idé om husets værdi. Hernæst vil han/hun se huset igennem og vurdere hvor godt i stand det er. De vil komme med deres vurdering og en estimeret pris på, hvad du kan sætte hus til salg for. Der kan godt blive lidt uenighed, hvis du har en pris, du gerne vil sætte huset til salg for, men som er over den pris, ejendomsmægleren har vurderet huset til. Snak derfor grundigt med din ejendomsmægler om, hvorfor prisen er således, så du kan få et bedre indblik i boligmarkedet, som det er lige nu.

Kontakt en boligadvokat

Det er vigtigt at rådføre sig med en erfaren boligadvokat, før du sælger din bolig. De kan fortælle dig, om de forskellige salgsformer der findes og kan forklare dig, hvordan salgsprocessen foregår. Det er godt at være opmærksom på nogle ting, der kan ske, så du er forberedt på, hvis der skulle opstå konflikter. En boligadvokat kan også hjælpe dig med at give et bud på husets værdi, hvis du f.eks. er uenig med din ejendomsmægler, og derfor ønsker, at prisen skal være højere. En boligadvokat har også god indsigt i boligmarkedet, så det er en helt korrekt person at henvende sig til, hvis man er i tvivl. Du kan finde den bedste advokat i københavn ved at søge rundt på Google eller forhøre dig i dit netværk om en dygtig boligadvokat.

Få taget billeder af huset

Det er vigtigt, at du gør en indsats for at markedsføre din bolig godt. Det betyder, at du skal vise billeder af husets indvendige og udvendige side gennem en fotografering. Det er godt, hvis billederne er taget af en professionel fotograf, da det ser mere troværdigt ud for potentielle købere. Det er typisk gennem din ejendomsmægler, at dette vil blive igangsat. Sørg for at give potentielle købere en fornemmelse af din bolig, så de kan se charmen i dit hjem, og de muligheder, som den har.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.