Tips til nye bilejere

Tips til nye bilejere - Læs her hvordan du vælger ret bil og få tips til at spare penge.

Når du skal købe ny bil, er der mange ting, du bør være opmærksom på. Du skal først og fremmest beslutte dig for, om du vil købe en ny bil eller en brugt bil. Her får du et par tips, som dig der er ny bilejer forhåbentlig, kan bruge.

Køb ny eller brugt bil

Hvis du beslutter dig for at købe en brugt bil, skal du bl.a. se på hvor mange kilometer den har kørt, om den har fået de nødvendige synscheck og om servicehistorikken lever op til de gældende krav. Sørg for at du selv kan komme ud og gennemgå bilen ordentligt, evt. sammen med én, der har godt styr på biler. Tænk også over, at brugte biler ofte er billigere end nye biler, men samtidig har de tit højere vedligeholdelsesomkostninger. Nye biler er typisk dyrere, men har knap så høje vedligeholdelsesomkostninger.

Spar penge som bilejer

Benzinpriserne er gennem den seneste tid steget kraftigt, og det påvirker mange bilejere. Hvis du selv vil gøre en indsats for at spare penge som bilejer, er der flere ting, du kan gøre. Hvis du f.eks. er vant til at få din bil vasket i en vaskehal, kan du spare penge ved selv at klare det. Du kan i sidste ende også spare penge ved at holde øje med, om din bil skal til syn eller til service. For selvom det koster hver gang bilen er på værksted, er prisen ofte lavere end hvis noget går i stykker på grund af varigt slid eller et problem der er blevet ignoreret.

Du kan også spare penge ved at tjekke lufttrykket i dækkene med jævne mellemrum. Hvis ikke dækkene har det korrekte lufttryk, bruger bilen mere brændstof end den behøver. Tjek også dit oliefilter ca. en gang om måneden, da et beskidt oliefilter nedsætter motorens levetid. Et beskidt oliefilter kan desuden nedsætte antal kilometer i timen med op til 10 %.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.