Hvad betyder DBA Læs om Den Blå Avis

Blue coffee cup over blue background

Dba er det man plejer at sige når man i dag taler om Den blå avis. Selvom nogle stadigt siger Den blå avis når man taler om Danmarks største handelsside for private!

Hvad er DBA (Den blå avis)?

Som angivet herover, er DBA en handelsside for private. Du kan sælge i princippet alt på Den Blå Avis. Faktisk er der ikke nogen begrænsninger for, hvad du kan sælge udover ting som selvfølgelig er ulovlige eller etisk forkert. Den Blå Avis (DBA) er  en  formidler af køb- og salgsannoncer og har ikke egne vare som de sælger.

Selskabet DBA (Den blå avis) blev oprindeligt stiftet af Jac Nelleman i starten af firserne. Efter kort indtrådte Karsten Ree som partner, Karsten ser vi bland andet i medier som forsidefruer osv. I dag er DBA dog ejet af amerikanske eBay.

Ejerskabet blev overdraget til eBay i forbindelse med deres opkøb af Den Blå Avis d. 6. oktober 2008. Hvilket gjorte Karsten Ree til en rig mand. Dette køb omfattede dog både dba.dk samt bilbasen.dk. med en pris på  2,1 milliarder kroner.

I dag har dba.dk mere end 1 million unikke besøgende pr. måned. Derfor er det landets største handelsside for privat føre Gul og Gratis og andre konkurrerende sider.

Som du kan se sælges alt muligt på DBA (den blå avis)

Ekstra; vores bedste tips at sælge på Den blå avis, når du vil rydde op derhjemme!

 • Beslut dig for en kategori eller et område, du vil starte med. Det vil være svært at rense ud i hele hjemmet på en weekend, fokusere på en kategori ad gangen: såsom vintertøj, eller en overflade som kælderen opbevaringsrum.
 • Planere efter sæson. I slutningen af oktober er der ikke mange, der søger udendørs møbler, som der er i foråret. Du kan rense det ud nu, men vente med at sælge, indtil det er faktisk sæson og køberne er på farten. Så vent med hængekøjen indtil foråret.
 • Hvis du vil sælge en stor mængde gadgets, kan det være smart at kigge, hvad andre sælger lignende gadgets til for pris på DBA – så du har mulighed til at du rent faktisk at slippe af med de ting.
 • Brug lidt tid på din annonce på Den Blå Avis, så du ikke behøver at bruge tid på at besvare spørgsmål senere. Og sørg for, at billederne viser, hvordan din gadget rent faktisk ser ud i virkeligheden – hvis den er en smule kantet, skal den vises i annoncen på DBA.
 • Søndage er en god dag at skrive annoncer, så køberne er på deres mest aktive!
 • Husk skarpe billeder

Til højre kan du se alle DBA Den blå avis kategorier. ->

Regler på Den Blå Avis

Regler på DBA, der er selvfølgelig nogle regler du skal tage stilling til før du annoncerer på Den Blå Avis.

Sådan siger DBA (Kilde Den Blå Avis)

Af hensyn til placering og forståelse af annoncer forbeholder vi os ret til at ændre teksten i en given annonce og til at give annoncen en mere korrekt placering i tilfælde af fejlplaceringer.

 • Der skal oplyses en reel salgspris i prisfeltet.
 • Antal/mængde skal altid fremgå. Har du flere af den samme ting, kan du enten opgive prisen pr. stk. eller på den samlede mængde.
 • Én annonce pr. ting. Ved salg må den samme ting kun indrykkes i én annonce under én rubrik, altså kun ét sted.
 • Én ting pr. annonce. Hver ting skal indrykkes i en annonce for sig. En undtagelse herfra er, når der er tale om flere ens ting eller ting, der naturligt hører sammen. Er der flere varer i en annonce, er det tilladt at oplyse den billigste pris i prisfeltet. For varer som hører sammen (f.eks. 4 fælge), skal den samlede pris oplyses.
 • Alle annoncer skal være rubrikspecifikke. Det vil sige, at teksten skal omhandle det produkt, der bliver annonceret for.
 • Søgeord/Tags: Det er ikke tilladt at indsætte søgeord i annonceteksten, som ikke har relevans til varen der bliver solgt

Hvad koster annoncering på DBA ? Den Blå Avis

Der varierer på hvad du skal sælge og hvor meget du vil synes på DBA kort fortalt. De har fra priser fra 0 kr. 

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.