Hvad er en pilleovn og hvordan fungerer en pilleovn?

Hvad er en pilleovn og hvordan fungerer en pilleovn?

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til opvarmning af boliger og huse og de forskellige muligheder har forskellige effekter og omkostninger og kræver forskellige former for pleje og virke. Et alternativ til dem, der vil fyre med naturvenlige produkter, er at bruge træpiller, eller en såkaldt pilleovn. Det er ikke kun for miljøets skyld, at dette er en fordelagtig mulighed, men også for din pengepung. Træpiller er meget billigere at fyre med end både olie og brænde, eller el, mens håndteringen er nemmere.

Hvorfor skal jeg investere i en pilleovn?

Grunden til at vælge pilleovn er ofte, at man vil spare penge på sigt. Afbrænding af træpiller er mere effektivt, mere økonomisk og bedre for miljøet end afbrænding af brænde. Undersøgelser på nettet har vist, at man allerede efter nogle år kan spare store summer ved at investere i en pilleovn gennem at udskifte den gamle brændeovn hvor man bruger almindeligt brænde. 

Egentlig kan man sige, at en pilleovn fungerer og er som enhver brændeovn, men med den fordel, at man ikke skal fylde på, af nyt brænde. For at få den allerbedste effekt bør du dog have en så åben planløsning som muligt, ligesom når du fyrer i en almindelig brændeovn. Dog fungerer en pilleovn måske stadigvæk bedst til mindre huse, der f.eks. i dag opvarmes med el som et ekstra supplement.

De emissioner, der kommer fra en pilleovn, er nærmest ikke-eksisterende, fordi træpiller er et biobrændsel, og at disse ikke giver nogen form for tilsætning af kuldioxid, når de brændes. Naturligvis dannes der stadig skadelige stoffer, som altid ved brand, men disse kommer ikke ud til os, men følger røggasserne ud. Det er klart et godt alternativ ud fra et miljøvenligt synspunkt.

Pris for pilleovne, hvad koster en pilleovn?

Prisen for at investere i en pilleovn ligger på et sted mellem 6.000 – 40.000 kroner. Derudover kommer omkostninger til opsætning af pilleovn. En pilleovn kræver nemlig en skortsten, ligesom en kamin som bruger brænde, derfor skal du også regne med ekstra omkostninger omkring installation af skorsten til din pilleovn – I langt de fleste tilfælde kan heldigvis selve monteringen af skorsten klares af en dygtig håndværker, som oftest også er billigere end en at hyre en specialist.

Vælg den rigtige pilleovn

Før du beslutter dig for en pilleovn, er det en god idé at tjekke markedet grundeligt. Tjek f.eks. bolex.dk og se hvad der er af forskellige pilleovne i de forskellige prisklasser.  

Redaktionen håber at i fået et tillfredstillende svar på spørgsmålet “hvad er en pilleovn”, hvis der er spørgsmål så er i altid velkommen til at kontakte os, eller skrive en kommentar. 

unavngivet (53)
Hvad er en pilleovn og hvordan fungerer en pilleovn?

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.