Hvad er smart home produkter?

Hvad er smart home produkter

Smarte og intelligente hjem trender som aldrig før. Den hastige teknologiske udvikling betyder at en lang række af de manuelle processer man tidligere havde i hjemmet, i dag nemt og hurtigt kan automatiseres. Langt de fleste smart home løsninger styres via brugervenlig software som eks. apps på telefonen.

Udover at bidrage til en øget glæde ved at opholde sig i og omkring hjemmet, kan denne type af smart home løsninger ligeledes bidrage til en større energibesparelse. Særligt indenfor varme og strøm. Dette skyldes at man via denne type løsninger, har mulighed for at opsætte nogle rutiner og processer som er optimeret til at anvende så lidt energi som muligt, ud fra nogle forudsætninger som du selv har kontrol over.

Intelligent styring af enhederne i hjemmet

Dette kunne være en rutine som automatisk slukker lyset i et rum hvis der ikke er bevægelse i et antal valgte minutter. Det kan samtidigt være at dine intelligente termostater på radiatoren, automatisk skruer ned for varmen om natten, for at spare på varmeregnskabet når der alligevel ikke er behov for de samme temperaturer som når man opholder sig i rummene i løbet af dagen. Det kan være en fordel at opsætte rutiner som automatisk sænker lysstyrken om aftenen, eftersom kraftigt lys kan have en negativ indvirkning på kroppens evne til at falde i søvn.

Smart styring af lyskilderne i dit hjem kan opsættes på flere forskellige måder. Man kan købe lyskilder som har teknologien indbygget i den enkelte enhed. Alternativt kan man købe relæer og lysdæmpere som sættes foran en række almindelige lyskilder, som derved styrer dem alle på én gang. Denne type af løsninger er oftest en mere økonomisk fordelagtig løsning, kontra køb af et større antal smarte lyspære ville være.

Fordelen ved denne løsning er den besparelse du vil opnå, i form af at kunne anvende almindelige LED pære som oftest er ret billige. Herefter tilføjer du blot en smart home kompatibel enhed som eksempelvis et smart home relæ eller lysdæmper, som du finder et udvalg af lige her https://www.plusled.dk/smart-home/sonoff.html. Med denne slags produkter, kan du styre dine allerede monterede lyskilder med smarte apps. Helt uden at skulle udskifte alle dine lyskilder med dyre alternativer, for blot at komme igang.

Bedre indeklima og miljø med smarte termostater

Disse smarte produkter, kan i symbiose betyde at man oftest vil opleve en væsentlig besparelse på el, vand og varmeregningen. Dette skyldes grundlæggende at man undgår en masse spild, som for eksempel i form af en radiator der buldrer løs med varme, i et rum som egentligt ikke bliver brugt særligt ofte.

Ved installering og anvendelse af smarte termostater kan du automatisere dine rumtemperaturer. Kort fortalt, kan du indstille temperaturen i et givent rum som har en smart termostat installeret. Herefter vil termostaten selv styre varme tilgangen i rummet, for at opretholde den temperatur som er fastsat via appen.

Derved undgår man at skulle skrue op og ned på radiatoren, som oftest giver en dårlig gns. temperatur i rummet, eftersom radiatorer oftest skal bruge nogle timer på at nå et stabilt niveau af varme tilgang. Det kan derfor være svært at vurdere hvordan en radiator manuelt skal indstilles, hvis ikke man på en eller anden måde har en metode til at afmåle det på.

Det er samtidigt sundt for et rum at opretholde en jævn temperatur. Til dette kan en smart termostat være et fornuftigt valg. Eftersom denne type af smart home løsning løbende kan overvåges og justeres. Dermed kan du altid tilpasse enhedens procedurer og egenskaber via din smartphone eller computer. Samt følge med i dens effektivitet og drift.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.