LED lys: det nemmeste middel mod vintertristhed

Hvad kan jeg selv gøre for at afhjælpe min vintertristhed?

Afhjælpning af vintertristhed gennem LED lys

I den mørke vinter er det let at blive trist til mode eller deprimeret. Det er desværre en tendens, som går den forkerte vej både blandt befolkningen i alle aldre. Det er aldrig nemt at vende sig til det mange måneder, hvor solen står op efter arbejdsdagen er startet og går ned, før den er slut. Det gør, at mange danskere ikke får set solen i flere måneder. Derudover kan det grå vejr overskygge solen, så den ikke engang ses ud af vinduet i dagevis. 

De triste og grå vejr hjælper ikke på sagen. Det kolde vejr er endnu en faktor, som er med til at gøre danskerne triste i vinterhalvåret. Men hvad kan afhjælpe depressionen i en mørk vintertid? Ja heldigvis er der flere faktorer, som spiller ind, og det er nemmere, end du tror at starte et sted. Det kan virke uoverskueligt, men det er de helt små ting, som kan gøre den store forskelle.

 

Hvad kan jeg selv gøre for at afhjælpe min vintertristhed?

Der er mange ting, du selv kan gøre, som I mange tilfælde kan hjælpe i den triste vintertid. 
Det handler i bund og grund om nogle vaner. I starten kan det virker uoverskueligt og nyttesløst, men på sigt har flere ting vist sig at virke. Det første, du kan gøre, er at dyrke motion. Vi snakker ikke hårde timelange træninger, bare start med en gåtur. Du kan vælge at lytte til naturen undervejs eller finde en podcast, der kan få dig til at grine eller få et smil på læben. 

Hvordan du taler til dig selv, hvordan du tænker, hvilken betoning du bruger, hvilket sprogbrug du bruger om omverdenen og dig selv har kæmpe stor betydning. Prøv at starte med et døgn, hvor du kun må snakke og tænke pænt, og mærk dit mindset langsomt forandre sig.

En helt anden løsning, som kræver det mindste af dig, er lysterapi. Du har garanteret set det på TV eller hørt om det fra venner og bekendte. Det er lys specifikt beregnet til at fungere som terapi, hvor det får humøret op og kan give mere livsglæde i de mørke tider. De har mindst 10.000 lux, hvilket svarer til en solen en overskyet sommerdag. Du skal bare sidde foran den 30 minutter hver dag i mindst to uger. Du må gerne lave noget andet imens, og derved er det muligvis nemmeste måde at starte med at tage hånd om sagerne. Hos MrPerfect finder du den helt rette lampe til dit behov.

Det er forskelligt fra person til person, hvad der hjælper. Der er ikke noget endegyldigt svar, men her har du nogle steder at starte. Det er vigtigt med noget disciplin for at få det til at fungere.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.