Hvad kan man lave sammen med små børn i coronatider

Hvad kan man lave med små børn i corona

Hvad kan man endelig lave sammen med små børn i en tid hvor der er restrektioner og hvor bland andet de sjove legeland og svømmeren er lukket. Sommer 2021 er lige på trapperne og der er masser af udendørs aktiviteter som er gratis for både børn og forældre. Denne artikel er skrevet for at inspirere forældre med små børn, til mere udendørsaktivitet. 

Nicolai, Atlas far, kan man næsten kalde for ekspert i; hvad man kan lave sammen med små børn i coronatider

Norhadventure.dk er en hjemmeside på nettet som handler om udeliv og eventyr. Hjemmesiden er udviklet af Nicolai, som er far til Atlas som er en dreng på snart 3 år og hjemmesiden handler til stor del om Nicolai og Atlas aktiviteter i København. Formålet med hjemmesiden er bland andet er at inspirerer andre forældre til at lave udendørsaktiviteter med små børn, især her i coronatider. Atlas er som mange andre børn på 3, han har masser af energi og har et stor behov af at brænde denne energi af, for at kunne slappe af og få mest ud af sine dage som en lille dreng, som han er.

Hvadhvorhvordan redaktionen stiller i denne artikel nogle spørgsmål til Nicolai og hans ideer til hvad man kan lave sammen med små børn bland ender  i coronatider. Aktiviteter som koster begrænser og er åbne for alle. 

Hvad synes du er en god udendørsaktivitet en hverdag aften, hvor de ikke er så meget tid?

-En O-march er altid et godt bud og en sikker vinder, de behøver ikke være hårdt og man behøver ikke finde alle posterne. Børnene kan være med til at finde poster, og de oplever udfordringen som en skattejagt. Når O-marchen skal være lidt længere og det er hårdt for Atlas, smider jeg han op på skulderne og går med ham, med hans små 20 kg så er det rigtigt god træning. Og Atlas har lært at kort og kompas hører sammen med at finde poster. Svarer Nicolai. 

Hvad er det for nogle poster i finder sammen?

– Typisk er det poster fra findveji.dk som er orienteringsposter. Andre gange kan de være andre postlege lagt ud af andre organisationer f.eks. Geocaching.

Hvad er en O-march?

-O står for orientering, march står  for, gåtur.

Hvilke aktiviteter i København synes du passer lige så godt for voksne alene, som sammen med små børn?

–  Nu når vi snakker om aktiv træning, så er Copenhill er et godt bud, de ligger lige ved siden af hvor jeg bor ude på Amager, og der kan man tage op med børnene bare for at lege og gå rundt eller så kan man alene tage derop for en løbetur på bakken, som er et rigtigt godt stede mht. træning til langdistance og alpine ekspeditioner, nu har vi jo ikke så mange bjerge og bakker i Danmark, så må vi jo bruge det vi har og Copenhill har virkelig brugt meget energi på at få det til at ligne et rigtigt bjerg med en varieret rute. 

 

Hvad kan man lave med små børn i coronatider
Hvad kan man lave med små børn i coronatider

På hjemmeside Norhadventure så kan vi se at du er tager ud til nogle øer lige udenfor København, hvad er det for noget?

-Det er Flakfortet og Ungdomsøen

Hvad kan man der?

-For det første så kan du sejle der ud og for min dreng Atlas, så var det en oplevelse i sig selv, at bare komme ud til øerne, da vi ikke har sejlet så meget.

-Fælles for begge øer er jo at det er gamle fort der er blevet bygget for ca. 100 år siden. Så ørne består af gamle fæstninger der er fylde med rum og spændende gange, kældere osv. En tur ud til ørne er en heldagstur, til hver af dem. 

Vi håber at i nu er fået inspiration mht. til udendørsaktiviteter med små børn og mht. til spørgsmålet; Hvad kan man lave sammen med små børn i corona

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.