Hvad sker der hvis man glemmer at checke rejsekort ud?

Hvad sker der hvis man glemmer at checke rejsekort ud

Hvad koster det hvis man glemmer at checke ud? Hvad er prisen?

Det koster ikke noget, hvis du checker rejsekortet ud samme sted, som du checkede ind og checker ud igen indenfor 20 minutter. Hvis du glemmer at checke ud koster det som regel 25kr, det er forudbetalingen du mister,

Opdager du, at du har glemt at checke rejsekortet ud, så har du muligheden for at melde glemt check ud op til 14 dage efter din rejse, via en app. Du skal bare angive sted og tidspunkt for dit check ud. Og vælge, om du glemte det eller blev forhindret. Det er vigtigt at du husker dit stoppested og tidspunkt. 

Læs mere: Glemt check ud – Rejsekort app.

Hvordan ser jeg om jeg er checket ind med rejsekort?

Når du checker ind, ser du på enheden en tekst ”God rejse”, når du checker ud ser både din rejses pris og saldoen på dit rejsekort. Husk både at lytte efter lydsignalet og læse teksten på kortlæserens skærm for at sikre dig, at du har checket ind eller ud. Du vil ikke være i tvivl hvis du er checket ind eller ud, er der noget galt, giver kortlæseren dig besked. 

Jeg er usikker på om jeg er checket ind?

Hvis du er usikker på om du er checket ind så kan du igen holde dit rejsekort mod check ind enheden, du vil ikke blive opkrævet dobbelt. Enheden vil kun give dig svar på om du er checket rejsekortet ind. 


Hvor lang tid kan man være checket ind med rejsekort?

En rejse i Danmark må højst vare 5 timer i et regionalt takstområde – for eksempel på Fyn – og højst 12 timer, hvis den krydser Storebælt. Den maksimale rejsetid i de forskellige dele af landet kan ses på rejsekort.dk

Hvor mange gange kan man glemme at tjekke ud?

3. gang du glemmer at checke ud inden for 12 måneder, så vurderer Rejsekort A7S at der er mistanke om snyd, de sender dig en besked om, at dit kort er spærret, og du ikke har mulighed for at købe et Rejsekort Personligt eller Rejsekort Flex de næste år. Så husk at checke ud. 

Hvis man har glemt sit rejsekort?

Når du er tilmeldt appen “Glemt Rejse Kort”, kan du nøjes med at oplyse dit CPR-nummer til personalet, hvis du også har glemt din mobil eller den er løbet tør for strøm. Appen “Glemt Kort” gælder kun rejser med DSB i Danmark inkl. S-tog, og du kan gøre brug af servicen op til 6 gange om året.

 

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.