Hvor meget tjener en advokat

hvor meget tjener en advokat. Young lawyer working in office

Løn og udsigter for advokat, Hvor meget tjener en advokat og hvad tjener en advokatfuldmægtig?

Advokater arbejder på advokatfirmaer og hjælpe enkeltpersoner, virksomheder og organisationer med forskellige typer af juridiske spørgsmål.

Opgaver
Advokater kan arbejde på flere forskellige områder. F.eks. med strafferet, familieret, erhvervsretrådgivning, arbejdsret, miljølovgivning, asylret eller med forsikringsspørgsmål.

Hvor meget tjener en advokat og hvad tjener en advokatfuldmægtig?

Jobbet som advokat er blandt de bedst betalte i Danmark. Det er også årsagen til, at mange indledningsvis overhovedet vælger jurastudiet.

Der er ikke en fast rate for, hvad advokater tjener. Det afhænger af hvor i landet, man er ansat. Lønningerne er generelt højere i hovedstadsområdet end resten af landet – men det er leveomkostninger til gengæld også.

Samtidigt afhænger det også af, i hvilket advokatkontor, man ender med at blive ansat. Dette har på påvirke på; hvor meget tjener en advokat.

Erhvervsret er det mest almindelige fokus i dagens jura

Advokater i erhvervsret hjælper blandt andet med at fortolke og gennemgå kontrakter. De arbejder også på at etablere nye kontrakter og salgskontrakter. Det virker også til at rådgive, for eksempel når du starter eller overdrager en virksomhed. Advokaten fører ofte mundtlige og skriftlige forhandlinger med sin klients modpart.

I retssager kan advokater arbejde for at forsvare personer, der mistænkes for forbrydelser. Advokaten konsulterer referatet forud for domsforbelse og andet efterforsknings materiale i sagen. De har samtaler med den klient, de repræsenterer.

De opsøger de juridiske regler og praksis, det vil sige, hvordan de er blevet dømt i andre lignende sager, som de kan anvende under retssagen. Under en retssag, vil advokaten afhøre vidner og parter og bringe sin klients handling på en klar og velordnet måde.

Advokater, der arbejder i familieret rådgive om arv og vilje, ægtepagt og skilsmisse regler. De undersøger, hvilke aktiver og passiver en afdød person efterladt, en bolig undersøgelse, og demontere godser.

Advokat er en beskyttet titel, hvilket betyder, at kun dem, der er optaget som medlem af Advokatsamfundet, kan kalde sig advokat.

Som advokatfuldmægtig – hvilket er hvad du skal være i 3 år før end du kan få din advokatbestalling efter endt jurastudie – kan du regne med at starte på mellem 35.000 kroner og 39.000 kroner eksklusive pension. Det er allerede her væsentligt højere end den gennemsnitlige indtægt i Danmark.

Bliver man efter de 3 år ansat som advokatfuldmægtig sker dette til en løn på cirka 50.000 kroner og op afhængigt af hvilket advokatkontor, man er ansat i.

Lønnen stiger des længere, man har været advokat.

Bliver man først partner i et advokatselskab er en årsløn på et stykke over en million kroner – hvis ikke mange millioner kroner – ikke uset… Så hvad tjener en advokat er et svært soørgsmål.

Det er også almindeligt, at en advokat er medlem af bestyrelsen i forskellige selskaber. Som ekspert i skattelovgivning rådgiver advokaten om skatteplanlægning og varetager kontakten til skattemyndighederne.

I erhvervsret, kan man også fokusere på såkaldte intellektuelle ejendomsrettigheder, hvilket betyder at hjælpe folk, der ønsker at beskytte deres navn, idé eller arbejde for at tjene penge, såsom et stykke musik eller billeder.

Se denne graf på (kilde Jobindex cv): Hvor meget tjener en advokat og hvad tjener en advokatfuldmægtig?

Det er svært at se præcist hvad en advokat tjener da statistikken er meget bred.

Lignende artikel, hvad tjener en konsulent.

hvor meget tjener en advokat og en advokatfuldmægtig i måneden og i timen?
Graf (kilde: jobindex)

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.