child with dandelion

Hvad koster et barn

Hvad koster et barn?

I  grundlæggende udstyr til barnets første år bør du regne med ca. 20.000 kroner. Desuden udgør de løbende udgifter 22.000 dk. Hvad kan du gøre for at reducere omkostningerne?

Købe ting til dit barn er en måde at forberede sig på at blive en forælder. Men rækken af baby varer  der kan købes er enorm, og det er nemt at shoppe mere end du behøver. Et grundlæggende tips er at tænke tidligt på, hvor mange penge du ønsker at bruge, og hvad det er nok. Også huske på, at produkterne skal være sikker, CE mærket og ikke indeholder nogen farlige stoffer.

Klapvogn og barnevogn

Den dyreste køb for barnet er normalt klapvognen. En kombineret barnevogn og klapvogn kan koste op til omkring 14.000 kroner i ny pris. Selvfølgelig er der også varianter, der er meget venligere til tegnebogen. Når du køber nyt, kan det være en god ide at bruge lidt tid på at kigge på priser. Hvis du ønsker at komme væk billigere, bør du investere i en brugt vogn! Hvis du er ude i god tid og kan lide at forhandle, kan du gøre en rigtig god aftale.

Andet udstyr til barnet

Som en staks blivende forælder, vil du sandsynligvis blive oversvømmet med produkter, der er mere eller mindre nødvendige. Hvis du føler dig usikker på, hvad du får brug for, snarere vente med at købe og låne snarere. Tjek venligst med venner og familie. Det grundlæggende udstyr omfatter ofte:

  • Puslebord
  • Højstol
  • Ammepude
  • Barnevogn
  • Sutteflasker og sutter
  • Tøj
  • Autostol

Hvis du har bil, er det lov om, at have en autostol. Der går at købe en brugt autostol, men husk på, at en autostol har begrænset holdbarhed. Der er også mange valg, der skal foretages. En anden løsning kan være at leje barnevogne eller en autostol, enten midlertidigt eller i en længere periode. 

Børneforsikring

Børneforsikring er en omfattende beskyttelse for mange af de sygdomme og skader, som dit barn kan opleve, i mens de vokser op. Det kan være godt at købe børneforsikring så tidligt som muligt, helst umiddelbart efter hjemkomsten fra hospitalet. Prisen på børneforsikring afhænger af det forsikringsselskab, du vælger. Jo højere forsikringsbeløbet er, jo mere får dit barn erstatning i tilfælde af medicinsk eller økonomisk handicap på grund af sygdom eller ulykke. 

Løbende omkostninger

Løbende omkostningerne omfatter børnetøj, bleer, mad og legetøj. Selv om det er et lille beløb individuelt, kan den endelige regning være høj. Forbrugerstyrelsen forventer 22.000 kroner i barnets første leveår. Men det er muligt at komme væk meget billigere. En måde er at tilberede din egen babymad og fryse. Da babytøjet kun bruges i kort tid, bliver de sjældent slidte. Derfor vil du ofte finde tøj i god stand på loppemarkeder eller købe og sælge online. Og dit netværk kan have andre forældre, der er vokset fra babytøj og legetøj til at donere eller låne.

Børneværelse

Selvfølgelig kan det være sjovt at dekorere et børneværelse med sjov tapet, fancy børnemøbler og legetøj. Men med alt andet, du skal bruge penge på i det første år, er børneværelset nok, hvad du skal sætte sidst på listen. Barnet vil næppe nyde det første gang.

Lignende indlæg

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.