Tips til indretning af børneværelset

Når træværk bliver udsat for daglig slid vil det med tiden blive nusset i overfladen. Træ er et levende og organisk materiale hvilket betyder at det er smukt at se på, og samtidig egner sig fortrinligt til såvel bordplader som gulvbelægning. Men samtidig er træværk forholdsvist sart, især når man sammenligner med andre materialer som for eksempel beton, cement, laminat, melamin og lignende.

Derfor er det vigtigt at træværket i din bolig vedligeholdes efter forskrifterne, og at du med års mellemrum får foretaget en afslibning af gulve i boligen. Det er dog ikke kun gulvene som skal passes og plejes. Også borde med bordplader i træ har brug for særlig opmærksomhed.

Behandling af træbord – hvordan og hvorledes?

Et træbord bliver, i lighed med et trægulv, slidt i overfladen efter mange års daglig anvendelse. Nogle træborde, for eksempel træborde fremstillet af hårdt træ så som teak eller azobe, kan sagtens tåle denne slitage, og vil faktisk blot få en flot patina. Men ikke alle borde tager lige godt imod spildte væsker eller ridser fra bestik, glas og tallerkener.

Et træbord hvis bordplade er fremstillet af ubehandlet fyrretræ eller lignende sort bliver ikke kønnere af at blive slidt – snarere tvært imod. Derfor bør du vedligeholde din træbordplade på samme måde som du plejer dit trægulv, nemlig ved hyppig vask med særlig sæbe som får bordet til at skinne og samtidig styrker bordets overflade.

Du kan sagtens selv slibe dit træbord og behandle det med olie, sæbe, lak eller voks. Afslibning og overflade behandling af træbord er nemlig ikke en nær så omfattende operation som en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Og du vil få et meget flottere bord hvis du sørger for hyppigt at vaske det efter et fast skema, afvekslende med en let afslibning og overflade behandling.

Hvor kan jeg få flere gode råd til behandling af træværk i hjemmet?

Hvis du er i tvivl om hvorledes du skal overfladebehandle indvendigt træværk, som for eksempel bordplader i køkkenet, gelændere, døre og selvfølgelig boligens trægulve, kan du altid spørge en tømrer eller en gulvmand til råds.

Ønsker du kvalificeret rådgivning omkring gulvafslibning og efterbehandling af trægulvet kan du altid tage kontakt til din lokale afdeling af det landsdækkende gulvfirma Gulvkanonen. Her finder du nogle af landets dygtigste og mest erfarne eksperter i gulvservice. Og du vil med sikkerhed kunne få svar på dine spørgsmål angående behandling af netop dine trægulve.

Klik ind og læs mere på Gulvkanonens hjemmeside Gulvkanonen.dk

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.