Hvordan beskytter man sit hjem mod lyn?

Hvordan beskytter man sit hjem mod lyn?

Hvordan beskytter man sit hjem og sine elektriske apparater ved lyn og storm?

Kan tordenvejr ødelægge dine el- apparater? Hypotetisk set, hvis lynet skulle slå ned i nærheden af en lokal elektrisk pol, kunne det forårsage en bølge af el med spænding nok til at bryde gennem el ledningerne, og dermed påvirke dit hjem og muligvis resultere i skadet på dit el-anlæg

Læs nedenfor for flere fakta om, hvorfor det er vigtigt at opretholde elektrisk sikkerhed ved at tage stikket ud af apparater under tordenvejr. Du kan også få installeret en transientbeskyttelse, SPD også kald overspændningsafleder af en elektriker

Vigtigheden af at tage stikket ud af store apparater i ved lyn storm

I løbet af sommeren, højere luftfugtighed og varmere temperaturer gør tordenvejr mere tilbøjelige til at udvikle sig. Mens regn og blæst er mere farligt og sker oftere, kan lyn være den største fare. Der er et par vigtige grunde til, at du bør tage stikket ud af dine husholdningsapparater og elektronik før et stort tordenvejr.

Selvom det lyder ideelt at hygge sig og se tv eller arbejde på din computer under en storm, kan det vise sig at være en stor fejltagelse. Hvis lynet skulle slå ned i en nærliggende el-stang eller din have, kan det skabe en strømstød. Dine husholdningsapparater kan kun klare en vis spænding. Ekstra volt (strøm), der strømmer ind i dit hjem fra et lynnedslag, kan beskadige fladskærms-tv’er, computere, vandvarmere og meget mere. Selv små overspændinger vil ikke beskadige ejendom med det samme, men kan forkorte levetiden på din elektronik.

Risiko for elektrisk stød

Det skal bemærkes, at du ikke skal vente, indtil en stor storm kommer, med at tage stikket ud af din elektronik og apparater. Hvis du venter med at tage stikket ud af apparater og elektronik, mens lynet rammer dit hjem eller gårdhave, er der en chance for, at du kan få elektrisk stød. Lynnedslag har været kendt for at indeholde 15 millioner volt, hvilket i sidste ende er energi nok til at drive et lille samfund.

Kontakt en elektriker for mere information

Hvis dit hjem har fået lynskader, kan du kontakte en elektriker for hjælp til reparation. Du kan også læse mere om lignende emmen vedrørende el-sikkerhed på Døgnvagt DK.

Hvordan beskytter man sit hjem og sine elektriske apparater ved lyn og storm?
Hvordan beskytter man sit hjem og sine elektriske apparater ved lyn og storm?
unavngivet (53)

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.