Hvordan kommer man i behandling for et misbrug?

Lider du eller en af dine nærmeste af et misbrug? Så kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal tackle det. For det kan være et stor ting for alle involverede at forholde sig til. Derfor kan det også virke helt uoverskueligt overhovedet at finde ud af, hvordan man kommer i behandling. Men der er hjælp at hente.

Snak med nogen om det

Det første skridt er at snakke med nogen om det. Hvis du selv ved, at du lider af et misbrug, så forsøg at snakke med nogen om det. Det kan være en partner, en nær ven, en søskende eller lignende.

Hvis du ikke vil snakke med nogen, du har tæt ind på livet, kan du også få telefon rådgivning om alkoholbehandling. Her kan du blive guidet igennem, hvad du kan gøre.

Det kan være svært emne at tage op, ikke mindst fordi det kan være svært for både dig og dine pårørende. Men det er altid det første skridt på vejen.

Tal med din læge

Det er også muligt at få hjælp ved at henvende dig til en læge. Selvom det måske umiddelbart virker som noget, der ikke kommer lægen ved, så kan han eller hun hjælpe.

Et misbrug betragtes faktisk som en psykisk lidelse. Derudover kan der også ofte være andre psykiske lidelser forbundet med misbrug, som for eksempel angst, depression og stress. Derfor er det en god idé at snakke med lægen.

Når du tager dit misbrug op ved lægen, vil du i fællesskab med denne kunne finde frem til mulige behandlinger. Du kan få en henvisning til anden hjælp. Derudover vil du også typisk kunne få mere information om andre mulige tilbud, du kan benytte dig af.

Skal du medicineres i forbindelse med din misbrugsbehandling, så skal du i øvrigt have en lægeundersøgelse.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.