Hvordan ved jeg om jeg får nok næringsstoffer?

Helt generelt er danskerne gode til at få de vitaminer og næringsstoffer, de har brug for. Det er de færreste, der reelt set har brug for tilskud af diverse forskellige ting, men der er naturligvis nogle mennesker, der får gavn af det. I vinterhalvåret kan det generelt anbefales mange at tage et mindre tilskud af D-vitamin, som både kan fås i håndkøb på apoteket samt i de fleste supermarkeder. Om sommeren får langt de fleste mennesker rigeligt med D-vitamin direkte fra solen.

En anden ting, der er vigtigt at have lagrene godt fyldt op af, er magnesium. Magnesiummangel er relativt sjælden, men det er til gengæld noget, man skal sørge for at tage seriøst. Det er typisk noget, du har fået udredt ved lægen, og så er det vigtigt at følge op på det og sørge for at få de magnesiumtilskud, du har brug for. Du vil formentlig hurtigt opdage, at det kan få dig til at føle dig ovenpå igen, når du har den rette sammensætning i kroppen.

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, som er med til at styre og igangsætte en masse processer i kroppen. De er blandt andet med til at regulere vores stofskifte, hvilket er nødvendigt for, at vi kan forbrænde de ting, vi får indenbords. Hvis du er i mangel af magnesium, kan du blandt andet få en fornemmelse af konstant træthed og have svært ved at holde dig vågen om aftenen.

Generelt er det børn, unge og gravide, der er i risikogruppen for magnesiummangel, og her er det vigtigt at gribe ind, da de spiller ind på væksten i knoglerne, som jo typisk sker i barndomsårene. Ældre kan også få magnesiummangel, da man fra man er relativt ung voksen standser med at oplagre magnesium. Har man ikke nok, risikerer man et svækket skelet og svagere knogler som ældre.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.