Hvor mange lande findes der i verden år 2020?

Hvor mange lande findes der i verden år 2020?

Hvor mange lande findes der i verden år 2020?

Hvor mange lande er der i verden? Et godt spørgsmål, som det ikke er nemt at få svar på. Der er forskellige måder at tælle på, og alle er ikke enige om, hvem der måske ikke er deres eget land.

Svaret på hvor mange lande der er i verden kan således være alt fra 193 lande til 246 lande eller mere. Det mest accepterede svar er imidlertid, at der er 195 lande i verden.

Nedenfor kan du se forskellige måder at tælle antallet af lande i verden på.

Uafhængige stater i verden, Hvor mange lande findes der i verden?

Antallet af uafhængige stater er en almindelig måde at tælle antallet af lande i verden på. I dag er der 195 uafhængige stater, der hver har sin egen regering og territorium.

Ud over FNs 193 medlemslande tælles Taiwan og Vatikanstaten også som uafhængige stater. Men der er også flere stater i verden, der har begrænset uafhængighed. Inkluderet disse bliver tallet pludselig 246 lande i verden.

Antal lande i verden ifølge FN

De Forenede Nationer og deres måde at tælle antallet af lande i verden på er måske det mest anerkendte svar. Ifølge FN er der 195 lande, hvoraf to ikke er medlemmer af FN, Vatikanet og Palæstina. Disse har i stedet observatørstatus.

Mediavine
Vatikanstaten – verdens mindste land
Vatikanstaten – verdens mindste land

Antal lande i henhold til landekoder
En anden alternativ måde at beregne på er i henhold til ISO 3166, som er standarden for landekoder. F.eks. Tæller ISO (International Organization for Standardization) Grønland, Antarktis og Fransk Polynesien som deres egne lande.

I henhold til dette princip er der 249 lande i verden. Men det er heller ikke helt uden kompromis og spørgsmålstegn. ISO 3166 regner for eksempel ikke Kosovo som sit eget land.

Ifølge CIA, Hvor mange lande der findes i verden

CIA-udgivelsen “The World Factbook” mener, at der er hele 267 lande i verden. CIA tæller dog ikke Wales, Nordirland eller Skotland som sine egne lande.

Hvor mange lande findes der i verden?Antal lande i verden ifølge USA

Stadig, som en stor verdensmagt vejer USA’s anerkendelse tungt. Ifølge De Forenede Stater er der 195 uafhængige stater i verden. Deres liste over anerkendte lande inkluderer dog ikke Taiwan, der ifølge De Forenede Stater officielt tilhører Kina.

Derimod er Kosovo for eksempel inkluderet, som Serbien stadig betragter som en region i landet.

Stater anerkendt af store dele af verdens lande
IKKE medlemmer af FN men anerkendt med observatørstatus

 • Vatikanstaten – den eneste uafhængige stat, der er fuldt ud anerkendt uden at være medlem af FN
 • Cookøerne, begrænset uafhængighed
 • Nius, begrænset uafhængighed
 • Palæstina – Ikke fuldt anerkendt, men siden 2012 har observatørstatus i FN
 • Taiwan, begrænset uafhængighed
 • Vestsahara, begrænset uafhængighed
 • Kosovo, begrænset uafhængighed
 • Prizren kosovo
 • Udsigt over Prizren i Kosovo

Mediavine

Et andet land, der er interessant at se på, er Det Forenede Kongerige, som er en union med en række stater og territorier under dens styre. Flere af disse kunne lige så godt være deres egne lande som Bermuda og Gibraltar ud over de britiske øer.

Dette viser også arven fra kolonialisme efter erobringerne af den britiske krone verden over.

 • Skotland
 • England
 • Wales
 • Nordirland
 • Akrotiri og Dhekelia (Cypern)
 • anguilla
 • Ascension
 • bermuda
 • De sydlige Orkneyøer og Sydshetlandsøerne
 • De Britiske Jomfruøer
 • Caymanøerne
 

FALKLAND-ØERNE
Gibraltar
Montserrat
Pitcairn
Saint Helena, Ascension og Tristan da Cunha
Sydlige Georgien og Sydsandwichøerne
Turks- og Caicosøerne

Frankrig
Et andet land, der var aktivt i kolonitiden, som stadig har relativt store områder uden for sine oprindelige landegrænser.

Mediavine
Følgende områder er alle en del af Den Franske Republik, hvoraf mange kan klassificeres som deres egne lande.

Fransk Guyana
Korsika
Guadeloupe
Martinique
Genforening
Mayotte
Fransk Polynesien
Saint-Barthelemy
Saint-Marti
Saint-Pierre og Miquelon
Wallis- og Futuna-øerne
Franske sydlige territorier

Ny Kaledonien har sui generis-status i Frankrig og er hverken en afdeling eller et administrativt område, men stadig en del af Republikken Frankrig.

Hvor mange antal lande det findes i verden i forhold til fodbold

Hvis du kan lide at se fodbold, har du sandsynligvis bemærket, at mange “lande” ikke regnes som lande uden for sports sammenhæng. England, Skotland, Nordirland og Wales er fire eksempler, hvor alle nationer konkurrerer individuelt i fodbold.

Ifølge FIFA, som er den globale fodboldorganisation, er der 211 fodboldlande.

Selv kendte mikro-nationer og lande
Gennem historien er der opstået en række udbrudsande, der har forsøgt at hævde uafhængighed og har anerkendt sig som et land. Nogle af dagens mest kendte selv kendte mikro-nationer og lande er Nord-Cypern, Somalia,, Murrawarri Republic, Liberiafor at nævne nogle få.

Mediavine
Hvordan defineres et land?
Wikipedia’s definition af et land er som følger:

Et land er et landområde, der udgør eller har udgjort en uafhængig eller selvstyrende politisk enhed. Dette betyder dog ikke, at landet udgør sin egen uafhængige stat (hvilket er almindeligt i hverdagens tale), men det kan være en del af et større rige.

Min konklusion derfra er, at der ikke er noget korrekt svar på, hvor mange lande der er i verden. Det afhænger af, hvordan du tæller, hvilket bringer os til det næste punkt, kunsten at tælle det antal lande, du har besøgt som rejsende.

Kunsten at tælle lande som rejsende

Hvis du troede, det var svært nok at få svar på, hvor mange lande der er i verden, ender det ikke der for rejsende, der tæller lande. Der er nemlig mange forskellige klubber og medlemskaber for respekterende mennesker, og alle har forskellige kriterier for hvad der gælder som at have besøgt et land.

Efter min mening har du ret til at sige, at du rejste til et land, så snart du tog et skridt uden for lufthavnen og transporten derfra. Jeg vil dog ikke sige, at jeg besøgte et land efter så kort tid.Derefter tror jeg, det er nødvendigt mindst en nat eller mindst et par timer, hvis det f.eks. Er Vatikanstaten.

Når det er sagt, tror jeg ikke, at der er noget rigtigt eller galt. Alle kan stole på, hvad de har det godt med. Det er sjovt at tælle antallet af lande, som du har besøgt, men det er ikke noget, du skal lægge større vægt på.

Det er bedre at nyde en rejser og se det mere som en sjov ting end at jage efter besøgte lande bare for at hævde sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer