Hvor finder jeg gode håndværkere?

hvor finder jeg gode håndværkere

Hvor finder jeg gode håndværkere? Hvordan finder man den rigtige håndværker – 20 tips

Tid til renovering derhjemme! Men hvordan finder du gode håndværkere, der ikke gør renoveringen til et mareridt? Vi har samlet de 20 bedste tip.

Sådan finder du gode håndværkere:

Tal med bekendte

1. Konsulter med venner, bekendte og kolleger, som de har ansat, og hvis de var tilfredse. Det kan være lettere end at prøve at finde den rigtige jungle online.

Tjek branchen

2. Kontakt en brancheorganisation og hør, hvilke virksomheder i nærheden du er tilknyttet.

Indhent tilbud

3. Bed om tilbud fra flere forskellige virksomheder. Sammenlign hvad der er inkluderet, tidsforbrug og omkostninger.

Brug teknologien

4. Brancheorganisationer eller interessegrupper har blandt andet websteder og apps, hvor de viser håndværkvirksomheder. 

Prioritere kvalitet

5. Lad ikke bare prisen kontrollere, det vigtigste er, at du finder en nøjagtig og erfaren håndværker, der lever op til dine forventninger og ikke skuffer.

6. Hvis det er et  firma, skal du kontrollere, at de har Cvr Du kan gøre dette gennem cvr registret. 

Tjek økonomien

7. For at få flere oplysninger om, hvordan det har været økonomisk for virksomheden i det forløbne år, kan du bede om organisationsnummeret og tjekke allabolag.se.

Vær opmærksom på gæld

8. Hvor finder jeg gode håndværkere? Med organisations nummeret kan du også kontrollere, om virksomheden har nogen gæld eller betalings anvisninger. 

Bede om referencer

9. Bede om referencer, helst med mindst tre. Arbejdet skal afsluttes og betales af de kunder, du taler med. Spørg hvordan håndværkerne opførte sig, om prisen på arbejdet forblev på det aftalte niveau, hvordan kvaliteten var, om jobbet blev udført på det tidspunkt, det blev sagt, og om håndværkerne dukkede op, hvornår de skulle.

10. Tjek hvid de er sortlistet på grund af dårligt udførte job.

Tjek forsikringen

11. Kontroller, at virksomheden har ansvarsforsikring med komplet beskyttelse.

Kontroller autorisationerne

12. Spørg om håndværkeren er autoriseret, autoriseret eller certificeret, og spørg om et certifikat på det. Dette gælder især for elektrisk og VVS-arbejde. Se om du kan finde firmaet hos Sikkerhedstyrelsen.  

hvor finder jeg gode håndværkere? Sådan forhander du, når du har fundet den gode håndværkere

Angiv jobbet

13. Anmod om et skriftligt tilbud inklusive moms. Sørg for, at alt, hvad der skal gøres, er inkluderet i jobbeskrivelsen. Det kan være en god ide at få det specificeret i dele som materiale, arbejde, timepris, el kontrakt.

Underskriv en aftale

14. Underskriv altid en aftale. Der er en særlig kontraktform kaldet håndværksformularen 09, du skal bygge en ny eller opbygge til navnet er formen ABS 09. De findes blandt andet på omboende.se og Forbrugerbureauets hjemmeside.

Bed om klar faktura

15. Der er forskellige prisindstillinger, såsom fast pris, omtrentlig pris og løbende regning. Normalt foretrækkes en fast pris, så ved du, hvor meget arbejdet vil koste. Bed om at modtage en specificeret faktura, så du ser nøjagtigt, hvad det er, du betaler for, og hvis noget ikke synes korrekt.

Vær forsigtig med datoer

16. Kontrakten skal indeholde datoen for påbegyndelse og færdiggørelse af arbejdet.

Beslut om udvidelser

17. Hvis det i løbet af arbejdet ser ud til, at der skal træffes yderligere handlinger, som du ikke er enige om på forhånd, skal håndværkeren kontakte dig. Du kan derefter beslutte, om du vil have det ekstra arbejde gjort eller ej.

Undgå førbetalinger

18. Undgå at betale forud. Ved større arbejder kræves der normalt en betalings plan, hvor du løbende betaler, når konstruktionen fortsætter. Men betal aldrig, før jobbet er udført, og du er tilfreds.

Få arbejdet inspiceret

19. Bed om en uafhængig inspektør til at kontrollere arbejdet, når håndværkerne er færdige. Hvis der konstateres mangler, skal de løses inden for et bestemt tidsrum og inden den endelige omkostnings justering. Dette bør indgå i aftalen.

20. Hvis der har været noget galt med arbejdet, såsom at ikke have været udført professionelt, eller resultatet ikke er det, du er enige om, kan du kræve, at fejlen rettes uden omkostninger for dig. Du kan kræve prisfradrag, hvis fejlen ikke er rettet eller annullere aftalen helt eller delvist. 

Hvis du skal bruge en håndværkere akut for eksempel en låsesmed eller en elektriker og du bor i København og bydelene omkring, så kan vi anbefale Norh Læs mere om deres låsesmed i København  her. 

De er også autoriserede elektriker, du kan læse mere om deres el firma her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.