Hvordan får man en grøn græsplæne

Hvordan får man en grøn græsplæne? Du starter idag.Eco friendly house

7 Tips til en grøn græsplane til sommer

Når foråret og sommeren er på vej, er jagten på den mest grønne græsplæne tilbage i mange villaområder! For at hjælpe dig så har vi samlet nogle nyttige oplysninger og flere tips til hvordan du optimerer din græsplæne.

I denne artikel får du vide hvad skal du skal gøre for at din græsplæne skal blive den mest grønne i dit nabolag.

1. Riv din græsplane og ryd op

Efter efterår og vinter har græsset på din danske græsplane været i dvale. Et meget klogt første skridt er derfor at rydde op og fjerne ting så som kviste, sten, blad, dødt græs og mos. Bemærk, at blade og andet organisk materiale i den helt rigtige mængde er en slags naturlig gødning til plænen. Efter en hård omgang med at rive, er der derfor måske et behov for at gøde.

2. Giv din græsplan en topdressing

En topdressing forbedrer græssets vækstbetingelser.

Din eksisterende græsplæne er nu renset for unødvendigt indhold! Det er på tide at gennemgå sårbare områder ved at tilføje nærende jord i form af topdressing. Strø topdressing ud om foråret i et lag på 0,5-1 cm. Bland det godt og strø det jævnt ud på plænen og I alle større huller eller på de områder hvor der er behov. Hvor græsset er brunt og visnet, kan du strø topdressing ud i et tykkere lag blandet med en håndfuld græsfrø. Gennem brugen af topdressing giver du græsset en reel spa kur.

Hvornår skal topdressing på?

Bedst egnet, udføre en topdressing i foråret eller efteråret. Lige efter du har revet og ryddet op på din græsplæne.

Hvor ofte har jeg brug for topdressing?

Din græsplæne behøver ikke få topdressing hver år,  selvom at det er en god ting, vurder, hvor tilfreds du er med græsset. Derefter anvend topdressing, om du ønsker det. Du kan læse mere om jord til din græsplan og topdressing her. 

3. Så græsplænen

Når du har luftet og sørget for en topdressing, så er der et godt fundament for den grønneste græsplæne nogensinde! Nu har du en stor mulighed for at så eller efterså din græsplæne.

Hvornår skal jeg så græsplænen med græsfrø?

Optimal tid til at så græsfrø er om efteråret. Om efteråret er temperaturen varmere i jorden end om foråret, og derfor er det nemmere og hurtigere for græsfrøene at etablere sig i denne periode. Det er stadig varmt, men også fugtigt nok i både luften og jorden.

Er det muligt at så græsfrø om sommeren?

Sommeren har stærkere sol og er ofte tørrere i både jord og luft. Derfor bliver det lidt sværere.

4. Gødning af græsplæne

Ligesom kost er vigtigt i livet og for sundheden, er det det samme princip, der gælder for din græsplæne. For at få rigtigt grønt græs, skal næringsstoffer og gødning også tilsættes i den rigtige mængde.

Anvend følgende gødningsplan til en almindelig græsplæne:

  • Gød med gødningsvand, men husk altid at læse doseringsanvisningen grundigt inden brug.
  • Tiden til at gøde græsplænen er tidligt forår, forsommeren og efteråret til vinter.
  • Gød hellere flere gange med små doser end få gange med store doser gødning. Ellers kan du overgøde plænen.

5. Modvirke mos i græsplænen

Desværre kommer den grønne græsplæne ikke uden nogen indsats.  Kontinuerlig vedligeholdelse er nødvendig for at hjælpe græsset at vinde over mos, og andre ubudne gæster i græsset. 

Hvordan slipper jeg hurtigt af med mos?

Mos trives bedst, når den er koldt og fugtigt, og derfor vokser den bedst og tager gerne over, når græsset holder op med at vokse i løbet af efteråret, når temperaturen når under 10 grader. Hvis du har en masse mos i græsplænen, er det i høj grad på grund af ernæringsmæssige mangler. Et hurtigt trick er at bruge middel der modvirker mos.

6. Slå græsset

Ny sået græs, med græsfrø, der er vokset op, bør helst ikke slås, før græsset er 6-8 cm højt. Bare slå toppen af 1-2 cm første gang. Det er vigtigt at bemærke yderligere; at klippe maksimalt en tredjedel af græsset ad gangen.

7. Vanding af græsplan

Normalt klarer en almindelig dansk sommer dette arbejde (dog ikke rekord varme sommer lige som i  2018). Ved en tør sommer så er det godt at vande græsplænen ved behov.

Dog rolling on grass in park

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.