Hvad er en webdesigner

Hvad laver en webdesigner?

Hvad laver en webdesigner?

Som webdesigner designer og bygger du hjemmesider på internettet. Baseret på funktionalitet og brugervenlighed skal du vælge skrifttyper, billeder, symboler, lyde og film til den hjemmeside, du arbejder på. Så at de passer bedst muligt sammen både for øjet og funktionalitet. 

En grundlæggende opgave som webdesigner er at være i stand til at lægge grunden til strukturen og funktionaliteten af en hjemmeside, det vil sige, hvordan undersiderne er knyttet til hinanden. I erhvervet som webdesigner har du brug for at kende lidt til programmering selvom at hjemmesider i dag kan opbygges i programmer hvor man ikke behøver at have de store viden om programmering og kodning. Til gengæld er det vigtigt have en æstetisk disposition og en god fornemmelse for farve og form. En hjemmeside skal gerne være tydelig i sit budskab og passe det til det fag som den hører til. Her er et eksempel på et professionelt webdesign, som selvfølgelig er lavet af en webdesigner. 

Præcist som linket henviser til, så er der er ofte en virksomhed eller en myndighed, der ønsker at præsentere sig selv og sine produkter eller tjenester på internettet. Som webdesigner kan du også være, ansat i en større eller en mindre virksomhed, der har specialiseret sig i webløsninger. Der er også mange webdesignere, som har deres egne virksomheder og tager forskellige opgaver som freelancer.

Er webdesign et god karrierevalg?

Her er nogle ting du bør vide før du beslutter dig for at blive webdesigner!

Er webdesign en god karriere? Webdesign er ikke den mest ædle job i verden hvor der reddes liv eller bygges huse til fattige børn i Indien. Som webdesigner skabes der visuelle oplevelser på internettet. Til gengæld så kan en webdesigner skabe store økonomiske løft i en virksomhed, i gennem at anvende sig af et konverteringsvenligt design. 

En webdesigner har sine egne op-og nedture og regler, som ikke alle er enige med, og der er naturligvis ting, du bør vide om denne karriere, hvis du overvejer at blive webdesigner. Her er nogle ting du bør vide om arbejdet som webdesigner:

Kunderne kan være svære at håndtere

Selvfølgelig ikke dem alle, men nogle af dem vil kunne gøre dig stresset, og du vil ikke være glad for at høre fra dem igen og igen. Som webdesigner er du mange gange nødt til at beskæftige dig med en situation hvor du designer et produkt, kunden ikke er helt tilfreds med.

Som webdesigner er det vigtigt at underskrive en ordentlig kontrakt, dette fordi at nogle kunder vil forsøge at få dig til at arbejde mere for dem, gratis.
Tips: Spring aldrig denne del over, aldrig!

At have et klart mål som webdesigner er vigtigt

En af de ting, du skal gøre i et interview til et freelance job er at definere det produkt, du vil levere. I dag kan alle lave et design, og hvorfor skulle en leder ansætte dig, når hans 15-årige søn kan gøre det samme gratis? Du er nødt til at angive, hvad der præcist du kan levere, fra SEO til sociale medier integration og et content management system. Mange kunder mener, at et websted har disse funktioner alligevel og vil ikke engang overveje at betale mere for dem. Det er derfor, du er nødt til at angive fra begyndelsen arten af dit projekt og dine mål.

Værktøjer betyder ikke altid så meget

Den gennemsnitlige levetid for en web-teknologi er omkring fem år – lige nu; hvem ved i fremtiden? Svaret på dette problem for en webdesigner er konstant læring og forbedring. Læsning og læring af nye teknologier og derefter lære, hvordan og hvor man kan bruge dem, er vejen til succes for en webdesigner. 

Konklusion

At være en webdesigner kræver mange færdigheder, som ikke alle har. Porteføljen er det vigtigste for en webdesigner, hvilket er grunden til du lægger en stor indsats i det, selvom du er nødt til at gøre nogle frivillige job – så kan det betale sig i sidste ende. Mark dig selv som ekspert på noget, for eksempel “seo ekspert”, “ekspert i erhvervshjemmesider ” Dette er nøglen til succes i enhver karriere, men i webdesign er det afgørende, hvis du planlægger at gøre det på lang sigt.


Hvad laver en webdesigner?

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.