Hvor ofte skal en hund luftes

Hvor ofte skal en hund luftes?

Lange hyggelige gåture er godt for dig og din hunds helbred

Her skriver vi om hvorfor det er så godt at gå ture med sin hund. Selvfølgelig, din hund skal ud og gå for at “gå på toilettet”, men en tur sammen med din hund, kan være så meget mere end bare et toilet besøg!

Gåture holder din hund sund på flere måder:

  • Regelmæssig motion hjælper din hund med at brænde ekstra kalorier og opretholde en sund vægt.
  • Din hunds mave har det godt. Vi alle ved, hvad der sker under en hund gåtur, hunden laver lort! Regelmæssige gåture betyder regelmæssige toiletbesøg og det er godt for maven. 

Du skal dog mere end toiletture med din hund

Du kan være undrende, hvis din hund virkelig har brug for mere end én eller to korte ture om dagen og om et hurtigt toilettebesøg er nok. Selvfølgelig afhænger det af din hund. Men generelt er det bedste for hunde at gå lidt længere gåture, fordi at dette giver dem muligheden for at opdage verden.

Længere gåture vil så holde din hund mentalt sund. Uden nok motion og stimulans, kan nogle hunde blive ængstelige eller destruktive. Plus, gåtur er en fantastisk måde for dig at komme tættere på din hund.

Husk, at en tur med hunden skal være sjovt! Det er en vigtig del af hundens helbred, og er en af de bedste måder at opretholde hundens følelsesmæssige, mentale og fysiske sundhed. 

Hvorfor ikke opdage nye pladser sammen med din hund? Tag et kig inde på hundeskove.dk  måske er det her i finder jeres nye yndling skov at gå på ture i! 

Forskellige hunde (og mennesker) har forskellige behov

Når det besluttes, hvor ofte hunden som minimum får lov til at komme ud,  skal der tages hensyn til dennes alder, aktivitetsniveau og sundhed. Yngre hunde har mere energi og har brug for flere gåture, imens de ældre hunde kan nøjes med færre gåture. Hvilken race hunden er, har også betydelse for hvor meget hunden bør komme ud. 

Hvor ofte skal jeg gå på ture med min hund?

Generelt har de fleste hunde brug for mellem 30 minutter til to timers fysisk aktivitet om dagen.  Men det specifikke antal ture og tidspunkt for at gå på tur, kan variere fra hund til hund, og dag til dag.

Ud over regelmæssige toilet besøg, findes der ingen perfekt kalender eller plan, på hvor ofte du skal gå ud med hunden. Det kan være en god idé at starte med en 30 minutters gang. Dette er et godt udgangspunkt for både hunde og mennesker, især hvis du har været stillesiddende i et stykke tid. Derfra kan du gradvist tage længere gåture, eller tilføje en anden rute. Måske kan finde nye mulige rute igennem at downloade denne app her.

Hvor ofte skal en hund luftes?

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.