Hvor meget tjener en DJ

DJ Playing in Nightclub

Hvor meget tjener en DJ? Læs om DJ løn her

Mange danskere drømmer om at være i stand til at tjene så meget så de alene kan leve på at arbejde som DJ, men for de fleste så tager lidt tid at komme op til de beløb, der kræves for at kunne leve af erhvervet DJ. På den anden side, dem, der har det som et erhverv, og som også formået at gøre et navn for sig selv kan tage ud et ordentlig beløb i hver måned i løn.

Bortset fra den lille skare, kan det være svært for mange DJ’s at få økonomien til at gå rundt bare gennem at spille. Præcist som i mange andre erhverv er det vigtigt som DJ at tro på sig selv og at blive ved med at kæmpe for sin drøm. Når publikum begynder at streame i, vil du i sidste ende blive kendt ude blandt klubberne, selv om det kun er lokale. Jo flere bookinger jo mere ordet spreder sig så vil pengene så småt begynder at rulle ind.

Hvad tjener en DJ? DJ’s gennemsnitsløn

Hvor meget en DJ tjener varierer meget afhængigt af, hvor i landet han er aktiv, og hvor mange års erfaring han eller hun har som DJ. Hos journalistforbundet ser tallene sådan ud i Danmark i 2019;

  • 42.607 danske kroner er gennemsnitslønnen for dansk DJ i oktober 2019
  • 2,0% var lønudviklingen for DJ-medlemmer på samme arbejdsplads i samme jobfunktion, som deltog i lønstatistikken i 2019.
  • 1,4% var reallønsfremgangen, da forbrugerprisindekset steg med 0,6%. inklusive arbejdsgivers pensionsbidrag. Dette svarer til en stigning på 0,6% i forhold til året før.
Hvad tjener en dj?
Hvis du får succes som DJ så kan du få en rigtigt god løn

Løn for en aften varierer meget fra DJ til DJ

En uerfaren DJ må mange gange nøjes med 500 danske kroner per aften mens de mere erfarne kan få en gage eller et honorar på 2000 danske kroner for en aften. Jo mere kendt du er som DJ er jo mere løn får du som DJ. Nogle kendte DJ’s får for eksempel 20.000 kanske kroner for en koncert. Det kan tage noget tid at komme op til de beløb, der kræves for at leve af erhvervet. Derfor er det mange DJ’s der arbejder ved siden af for at tjene en indkomst som de kan leve af. Derudover skal køb af dj udstyr også tages i betragtning, som for eksempel afspillere og mixer eller DJ-controller – dertil kommer musikken, som også skal indkøbes. De fleste spillesteder har sine egne højtaler, hvis de ikke har så skal de også købes. 

Nogle DJ’s spiller også gratis

Der findes DJ’s, der gerne vil spille gratis. Det er bedre end ikke at få spillet overhoved – det er også sådan mange DJ’s starter sit erhverv. På den gratis måde, så er der mulighed for at fremvise musiksmag og tiltrække publikum til fremtidige koncerter. Problemet med DJ’s som spiller gratis, er at lønningerne generelt går ned for alle i DJ-erhvervet.

Hvis du får succes som DJ så kan du blive rig

Der er DJ’s, der slår igennem med stor succes. De største DJ’s sidestilles med rockstjerner og har lønninger i overensstemmelse hermed. Nogle tjener millioner på en nat. For at tage et par eksempler, tjente den største af dem alle, Calvin Harris, den vanvittige sum af 425 millioner dollars i 2017. Tiësto tjente 292 millioner kroner og David Guetta tjente 133 millioner kroner samme år. Men selvom du slået igennem som DJ i Danmark er det ikke sikkert at du vil tjene mange penge. Et eksempel på dette er Kato (som de fleste af os kender her i Danmark). Kato fortæller nemlig i en artikel på Ekstrabladet at han i 2018 havde et underskud på hele 807 000 danske kroner efter skat.

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.