Hvor ofte skifter min IP-adresse?

hvor ofte skifter min ip-adresse, hvad er en ip-adresse?

Hvor ofte ændrer sig en IP-Adresse?

Hvor ofte skifter min Ip-adresse? Hvor ofte skifter en IP-adresse? Kort svar; De ændres på hver forbindelses tidspunkt, i modsætning til  en statisk IP-adresse, der holder den samme faste adresse hele tiden.

En IP-adresse er et nummer, der identificerer en forbindelse til internettet. De bruges som netværkets eget adressesystem, og formålet er, at information sendes til den rigtige modtager. Så hvis din computer er tilsluttet internettet, vil den have en IP-adresse.

Hvor kan jeg finde min IP-adresse?

Hvis du vil vide din IP-adresse, er der smarte onlinetjenester, der tilbyder IP-adresseopslag. Det er ikke sværere end at besøge et websted som whatismyipaddress.com eller www.whatsmyip.org for at finde ud af IP-adressen, der i øjeblikket identificerer dig. For privatpersoner afhænger dette normalt af valget af internet operatør (Telia, Telenor Tele2 og andre). Normalt tildeler de dynamiske IP-adresser leveret af ISP’s server. 

Offentlige og private IP-adresser

Noget, der komplicerer sagen yderligere, er, at selv lokale netværk som dit hjemmenetværk bruger IP-adresser. Når alt kommer til alt har mange dansker flere enheder, såsom computere, smartphones eller tablets, der ofte forbinder trådløst til en router i hjemmet for at få deres internetforbindelse. Hver enhed på netværket modtager en privat IP-adresse, der ikke er synlig udad, men som identificerer enheden lokalt. Derefter er det rent en teknisk router, der opretter forbindelse til internettet via internetudbyderen og får din offentlige IP-adresse, som du ville se, hvis du søger efter “hvad er min ip-adresse?”. Hvis du i stedet ønsker at spore din private IP-adresse på hjemmenetværket, kan du logge ind på routeren ved hjælp af administratoradgangskoden.

Hvordan fungerer en IP-adresse?

Standarden, der er brugt siden Internettet brød igennem kaldes IPv4 (IP version 4) og består af 32 bit, hvilket betyder, at antallet af adresser er begrænset til 2 hævet til 32 eller lidt mere end 4 milliarder. Da personlige computere, mobiltelefoner og endda hjemmelektronik er forbundet til Internettet og bliver så almindelige, begynder adresserne at løbe ud. Derfor er der udviklet IP-version 6, som erstatter IPv4. Imidlertid gælder IPv4 i øjeblikket. 32 bit svarer til 4 byte (8 bit kaldes normalt en byte), og bytes kan skrives decimal. Hvis du har slået op din egen IP-adresse, har du sandsynligvis modtaget et nummer, for eksempel 213.175.34.45, hvor hver gruppe kan gå mellem 0 og 255. På det lokale netværk bruges ofte adresser som 192.168.0.1.

En reaktion

  1. Hej Birger,

    Tusind tak for din besked, ønske inderligt at vi kunne hjælpe dig med at løse og forstå problemet. I bliver nok nødt til at have fat i en IT-ekspert.

    Dbh. Sara fra redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.