Hvordan døde Marilyn Monroe?

Hvordan døde Marilyn Monroe

Hvordan døde Marilyn Monroe? Teorierne omkring Marilyn Monroe’s død


Hun var en sexsymbol og filmstjerne i sin tid. Men i baggrunden kæmpede Marilyn Monroe mod misbrug og depression. Da hun døde, var hun kun 36 år gammel, og hendes død blev vurderet til at være selvmord. Senere blev hun knyttet til Kennedy-brødrene, og hendes forhold blev påpeget som den egentlige årsag til hendes død.

Det siges, at hun var blevet myrdet

Året var 1954, og instruktør Billy Wilder filmet “The Girl Upstairs” på Lexington Avenue mellem 52nd og 53rd Street i New York. En af filmens stjerner var Marilyn Monroe, og i den scene, der skulle filmes, gik hun ud fra en biograf med skuespiller Tom Ewell.

Så kommer en vind fra byens støjende metro-system i Monroes nederdel, der flagrer over hendes hofter. I stedet for at haste væk og gemme sig, som en anstændig kvinde havde gjort på det tidspunkt, stod stjernen og sagde:

– Er det ikke lækkert?

Du har muligvis ikke set filmen, men det billede, der blev brugt til at fremme den, er blevet fast i populærkulturen.

Marelyn Monroe blevundet død i sit hjem


Tidligt om morgenen den 5. august 1962 fandt Marylin Monroe død i sit hjem i Brentwood, Los Angeles. Hun lå i sin seng og piller med beroligende midler lå spredt i soveværelset.

Monroe husholderske Eunice Murray advarede en læge til huset. På råd fra Marelyn Monroes psykiatere havde hun tilbragt natten i huset, og efter midnat bemærkede hun, at lampen i skuespillerrummet stadig var tændt. Hun syntes det var underligt, og derudover var soveværelsets dør låst, hvilket efterlod Murray som forventet fare.

Lægen kom til huset og formåede at komme ind i Monroe’s værelse ved at bryde en vinduesrude. Femten minutter senere var en læge, der tidligere havde behandlet stjernen til stede. Men alt var forgæves. Hun var allerede død.

Politiet blev advaret, og Monroes krop blev ført til Los Angeles Medical Center. Obduktionen viste, at Marilyn Monroe havde masser af beroligende stoffer og sovepiller i hendes krop. Hun var død af akut forgiftning, og der var ingen tegn på vold.

Dødsårsagen blev vurderet til at være selvmord. Men som det normalt gør, når ikoniske berømtheder går ud af tiden, er der opstået en lang række konspirationsteorier omkring Marilyn Monroe død. Nogle har hævdet, at Monroe døde af en utilsigtet overdosis. Andre mener, at hun faktisk blev myrdet.

Konspirationerne om mord kom først efter, at forfatteren Norman Mailer udgav sin bog “Marilyn – en biografi”. Han har efterfølgende forklaret, at alt var fiktivt, og at han så muligheden for at lave mønter på skuespillerens liv.

– Jeg havde brug for penge, var det korte svar, da Mailer blev spurgt om, hvorfor han skrev bogen.

Marelyn Monroe sang ved præsident John F Kennedy’s fødselsdagsfest – Vennerne om ​​affæren med Kennedy


Men flere af oplysningerne i Mailers bog fik greb, og mordteorien ville få politiet til at undersøge i 1982, om det var nødvendigt at indlede en kriminel efterforskning. Der blev ikke fundet bevis for kriminalitet i forholdtil hvordan Marelyn Monroe døede. Men rygtet har levet videre, ligesom Monroes påståede aftale med daværende præsident John F Kennedy.

Monroe og Kennedy havde mødt godt ved et par lejligheder. Offentlige, herunder i forbindelse med præsidentens fødselsdag, som blev fejret med pomp og parade på Madison Square Garden i New York.

Under fejringen lokkede Marilyn Monroe opmærksomhed, da hun sang “Happy Birthday To You” til præsidenten. Hun bar en beige kjole, som på det tidspunkt blev betragtet som vovet. Mange mennesker husker hendes slappe, sensuelle stemme, som hun fremførte lykønsknings sangen med.

Nye teorier om hvordan Marelyn Monroe døde

“Godfather” -skuespiller Gianni Russo hævder, at han ved, hvordan Marilyn Monroe døde – og hvem der stod bag hendes død. Russo er sikker på, at skuespilleren blev myrdet, bestilt af Robert F Kennedy.

– Det må have været Bobby. Ingen andre ville dræbe hende. Mafiaen ville ikke have gjort det. De kunne godt lide hende, ”fortalte Gianni Russo til The New York Post.

Skuespillerinde Gianni Russo, 75, er overbevist om, at den ikoniske skuespiller Marilyn Monroe blev myrdet – og han tror også på at vide, hvem der stod bag det.

I et interview med The New York Post mener stjernen, der er bedst kendt for sin rolle i “The Godfather”, men også har fortalt om hans virkelige forbindelser til Mafiaen, at det var Robert F Kennedy, der beordrede Marilyn Monroe’s død.

– Det må have været Bobby. Ingen andre ville dræbe hende. Mafiaen ville ikke have gjort det. De kunne godt lide hende. Hun var den festpige. Giv hende nogle piller og et par drinks, og hun havde sex med alle, siger Russo i The New York Post.

Robert F Kennedy ville beskytte sig selv og sin bror angående Marilyn Monroes død

Skuespilleren mener, at Robert F Kennedy ønskede at beskytte hans og bror John F Kennedy’s omdømme, da de begge må have haft forretning med Marilyn Monroe.

Russo siger i The New York Post, at Kennedy burde have ansat en lejemorder med medicinsk viden for at få det til at se ud, som Marilyn Monroe dræbte sig selv.

– En fyr, der var kendt som “Lægen” – en snigmorder, der også var en ægte læge, han havde gjort gode job for mafiaen – han injicerede luft i en vene nær Marilyns nedre regioner. Hun døde af en blodprop, men det lignede medicin for den retsmedicinske læge, siger Gianni Russo i The New York Post.

Den officielle dødsårsag for den platinblonde skuespillerinde er, at hun må have taget en overdosis og døde af stofforgiftning.

Kilde: Wikipedia

Læs om hvordan Elvis døde her. 

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.