Hvordan får man gældssanering

Woman managing the debt

Stiller du dig spørgsmålet; Hvordan får man gældssanering?

Kender du en, der har meget gæld, eller står du selv i en situation med store gældsposter, du ikke længere har mulighed for at betale. Hvis dette er tilfældet, så er gældssanering muligvis en udvej og en løsning på alt den stress og hovedpine, som dårlig økonomi kan medføre. I denne artikel svarer vi på spørgsmålene; Hvad er gældssanering? og hvordan får man gældssanering?

HVAD ER GÆLDSSANERING?

Et bjerg af gæld kan hurtigt vokse sig for stort, og måske har du eller et nært familiemedlem allerede oplevet en økonomisk ”ulykke”? Det kan være tab på bolighandel, skilsmisse eller mistet kontrol over privatøkonomi i form af overforbrug, sygdom eller mistet arbejde. En gæld som er blevet så stor, at det nu er blevet umuligt at betale gælden indenfor en overskuelig periode, med de økonomiske midler der er til rådighed. Hvis man er i en sådan situation, har man mulighed for at søge om en gældssanering, hvis omstændighederne i øvrigt taler for det.

Hvis gældssaneringen bliver accepteret, vil der blive udarbejdet en betalingsplan. Denne betalingsplan løber typisk i 3-5 år, hvor man vil skulle leve for et fastsat rådighedsbeløb i hele perioden. Når perioden er overstået, er man fuldstændig fri for al gæld, og man er klar til et nyt gældfrit liv. Gældssanering er ofte en sidste udvej, og det er ikke en dans på roser, i de 5 år man lever for et minimumsbeløb. Det skal desuden nævnes, at det bestemt heller ikke er nemt at få gældssanering!

GÆLDSSANERING BETINGELSER

For mange der lever med gæld, lyder det som et drømmescenarie at blive helt gældfri. Der er dog mange betingelser, som skal være opfyldt, for at muligheden er til stede for en gældssanering. Her kan nævnes:

  • Forholdene skal generelt tale for gældssanering. Der lægges vægt på alder, gældens alder, hvordan gælden er opstået, hvor længe og hvordan man har forsøgt at afvikle den.
  • Gælden skal være i en størrelsesgrad, så man ikke har mulighed for at betale den tilbage indenfor cirka 10 år.
  • Man skal desuden kunne bevise, at der ikke er nogen praktisk mulighed for at betale gælden.
  • Man skal udvise en vis form for stabilitet dvs. fast bopæl og arbejde, således at det er muligt at indgå en afdragsordning.

HVORDAN FÅR MAN GÆLDSSANERING? HVOR STARTER MAN?

Som privatperson kan det være svært at vide, hvor man skal starte, hvis man gerne vil undersøge sine muligheder angående gældssanering. Det er altid bedst at henvende sig til en professionel, så man kommer på rette spor allerede fra starten af. Et eksempel på en professionel virksomhed er Dansk gældsrådgivning, der blandt andet rådgiver om gældssanering.

Gældssanering søges hos skifteretten i den retskreds, som man bor i. Der skal i første omgang udfyldes en ansøgning med tilhørende dokumentation, som sendes til skifteretten. Herefter bliver man indkaldt til et indledende møde, såfremt det vurderes at muligheden er til stede. På mødet får man besked på, om ens sag bliver indledt. Hvis sagen bliver indledt, vil der blive udarbejdet et oplæg på en gældssanering, som en dommer i sidste ende skal godkende.

DU KAN KLAGE ELLER SØGE IGEN

Langt fra alle bliver godkendt til en gældssanering, og hvis skifteretten ikke mener, at der er grundlag for en gældssanering, kan du klage over afgørelsen indenfor 14 dage.

 

Hvordan får man gældssanering? Hvor starter man?

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.