Hvordan kan jeg gøre mine gulve pæne

gulve

Gode råd om gulve til boligen

Dine gulve er en meget vigtig del af din indretning. Det er virkelig svært at få selv flotte stilfulde møbler til at se godt ud på et grimt gulv. Så hvis du overvejer at gøre noget ved indretningen af din bolig, så tænk lige på, hvordan dine gulve egentlig ser ud. Hvis du har et ældre trægulv kan en gulvafslibning gøre en verden til forskel og skal du have et nyt gulv, får du her nogle gode råd med på vejen.

Tænk på helheden

Gulvet i en bolig spiller en rigtig stor rolle for helhedsindtrykket af boligen. Der er nogle som glemmer at tænke på helheden, når de sætter deres lejlighed eller hus i stand hen ad vejen. De vælger et nyt gulv, hver gang de når til et nyt rum. Det skaber et rodet indtryk og splitter boligen op. Det skaber et mere harmonisk, roligt og sammenhængende indtryk, hvis du vælger at have den samme slags gulv – for eksempel trægulv – i stuen og alle værelser og samme klinker i entre og bryggers. Så skaber du en rød tråd gennem boligen, som virker gennemtænkt.

Klinker eller trægulv

Der er meget stor forskel på, om du har en stue med klinker eller med trægulv. Det er meget forskellige materialer og skaber vidt forskellige stemninger i stuen. En stue med klinker kan virke lidt kølig – især hvis klinkerne har en kølig farve så som grå eller sort. Et næsten hvidt trægulv kan også virke køligt, men et trægulv vil på grund af træets naturlige glød og farve for det meste bibringe en stue noget varme. Begge gulve er en god baggrund for langt de fleste møbler. Det er en smagssag, om man foretrækker det ene eller det andet. Rent praktisk og vedligeholdelsesmæssigt er et klinkegulv let at have med at gøre. Men får du et lakeret trægulv er det også lige til at tørre over med en fugtig klud.

Gulvets farve 

Som nævnt tidligere kan et klinkegulv virke køligt i et rum. Det kan dog opvejes ved at vælge klinker i en varm tone. Et trægulv kan også variere meget i farven. De findes fra det helt mørke træ til helt lyst. Hvis du har et trægulv, der trænger til en gulvafslibning, kan du benytte dig af lejligheden til at ændre på gulvets farve. Det er nemlig efterbehandlingen, der afgør farven. Har du et mørkt trægulv, kan du dog ikke ændre farven. Men har du et lyst gulv, kan du få det næsten helt hvidt, lyst naturfarvet, mørkere naturfarvet og faktisk kan du få det helt mørkt ved at få det bejdset. Det er dog en beslutning, du skal gennemtænke nøje, for det er måske ikke muligt at få den mørke farve væk igen. Gulvet skal afhøvles for at fjerne farven, og har du et lamelgulv, kan det ikke tåle en gulvafhøvling – kun en gulvafslibning.

Klassisk eller vildt

Både et klinkegulv og et trægulv kan være klassisk eller vildt. Du kan vælge en usædvanlig farve klinker eller få dem lagt i et flerfarvet mønster og du kan få bejdset dit trægulv i en farve – blå, grøn, rød mv. Det er dyrt at få lagt et gulv, så de færreste tør at skeje for meget ud. Det er både billiger og lettere at male væggene i en speciel farve eller købe møbler i skrappe farver, end at skifte gulvet. Men har du et lamelgulv, der ikke er så pænt og som kun kan holde til én gulvafslibning mere og derpå skal skiftes, kan du jo lege lidt og vælge en farve, hvis det er det du drømmer om. Har du de rette møbler kan et blåt eller grønt trægulv være virkelig flot.

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.