Hvordan passer jeg godt på min krop?

Overjoyed millennial colleagues racing on office chairs

Kroppen – Hvordan tager du dig af din krop?

Tilhører du den lille gruppe i Danmark, der træner regelmæssigt? Så er du nok stærk og har også en god balance samt gode koordinationsevne. Træning er det bedste du kan gøre for din krop, hvis du gerne vil passe på den.

Når vi træner, tænker de fleste nok over, hvordan de skal bevæge sig og bruge deres krop. Men selvom at de træner passer de faktisk ikke så godt på sin krop resten af tiden, da de måske ikke helt så bevidste om, hvad vi udsætter vores kroppe for.

Uanset hvad vi gør, så er det er virkelig vigtigt at stræbe efter at bruge kroppen på en god og naturlig måde. For at reducere skadelige bevægelsesmønstre, der er blevet dårlige vaner. Holdninger og bevægelser, der belaster vores krop på mindre gode måder.

Her er derfor nogle gode tips på hvordan du kan passe bedst på din krop

Faktum er at de fleste af os bruger den meste af vores tid på vores arbejdsplads, og mange af os sidder på et kontor, her er derfor nogle tips til dig der gerne vil passe godt på din krop imens på er på arbejde, på dit kontor. 

  • Kig på din arbejdsplads, har denne ergonomiske møbler? Hvis ikke så kan det være en god idé at tale med ledelsen om en eventuelt investering i ergonomiske møbler (dette vil selvsagt kunne skabe en mere sund arbejdsplads).
  • Hold dig i bevægelse på din arbejdsplads, i løbet af arbejdsdagen. Du kan for eksempel gå efter en noget varmt at drikke, på fange muligheden til lave små øvelser eller rundt i lokalerne.
  • Hold små pauser, der du slår hoved fra i løbet af arbejdsdagen.
  • Find den mest behagelige og afslappende arbejdsstilling for dig. Der findes ingen korrekt stilling.
  • Hvis du sidder meget stille, variér måden, som du sidder på. For eksempel kan du prøve at rykke lidt ud til kanten på din stol, bøj dig lidt frem, læg dig halvt ned på stolen, stå op, flyt skærm.
  • Lad arme og hænder hvile på bordet. Uden at løfte skuldrene. Så ryg og nakke kan slappe af. Stræk ud. 

Pas godt på din krop også i din fritid

Motioner. Generel motion og fysisk bevægelse forebygger rygsmerter. Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 30 minutters daglig fysisk bevægelse i moderat til højt tempo samt to gange ugentlig motion á 20 minutter med høj intensitet.

Lad vær med at stresse over ting, du ikke er herre over. Eksempelvis at arbejdsbunkerne som måske har vokset under corona lockdown? Stress og rygsmerter hænger nemlig mange gange sammen.

Husk at socialisere dig med venner, kollegaer og familie. Det hjælper mod depression – som også har indvirkning på ryggen, og det kan sagtens gøres både på afstand eller virtuelt. Zoom møde og Facebook Messenger kan bruges.

Sørg for god nattesøvn. En regelmæssig søvnrytme er vigtig for din helbred og din krop ikke mindst for ryggen. 

The guy dressed in casual office style clothes is sitting in an office chair at desk in the modern

Lignende spørgsmål

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.