Hvad gør en låsesmed?

Hvad gør en låsesmed

Hvad kan en låsesmed og hvad gør en låsesmed?

Låsesmeden arbejder med installation og service af låse og sikkerheds systemer. Kunder er både privatpersoner og virksomheder. Det er et bevægende job, hvor du kan arbejde både mekanisk og med IT, elektriske og forskellige sikkerheds løsninger. En låsesmed skal være serviceorienteret og nøjagtig.

Låsesmede arbejder normalt i små virksomheder. Erhvervs titel låsesmed erstattes ofte i dag med titlen låsesmed.

Pligter som låsesmed

En låsesmed bygger, servicere og installerer produkter, der beskytter mod indbrud efter kundens ønsker. Arbejdet kan være mere eller mindre avanceret, og der er mange forskellige opgaver at vælge imellem i erhvervet. Alt fra enklere mekanisk arbejde til fuldstændigt softwarekontrollerede opgaver. En indbrudsikring kan bestå af for eksempel mekaniske eller elektronisk adgangskontrol, adgangskontrolsystemer, tyverialarmer eller kameraovervågning. Mange låsesmede fremstiller hele kæden fra design til montering, idriftsættelse og dokumentation af en kundes sikkerhedssystem.

Computerprogrammer bruges blandt andet til at generere information om låsecylindre og nøgler eller til programmering af sikkerheds systemer.

Større egenskaber installerer ofte et såkaldt låsesystem, der kontrollerer forskellige tilladelser. Dette betyder, at et nøgle eller adgangskort kun går til visse valgte døre eller til alle passager i en ejendom. Et avanceret tyverisikringsystem kan være forbundet til andre egenskaber på ejendommen, såsom belysning, brandalarmer eller elevatorer.

Låsesmedfaget vokser i stigende grad med erhvervet alarm- og sikkerheds teknikere (læs mere i den separate beskrivelse i Occupations AZ), der kræver kendskab til regler, love og normer, der styrer alarm- og sikkerheds teknikernes arbejde.

Sikkerhedsrådgivere er en anden rolle, som låsesmede kan have, f.eks. Når en kunde ønsker at installere et nyt låsesystem eller gennemgå sikkerhed. Sikkerhedsrådgiveren har kendskab til tyverisikring, evakuering i tilfælde af brand og de regler, der gælder for justeringer af tilgængelighed.

Låsesmede vedligeholder og reparerer gamle låse, både mekaniske og elektroniske. Ved opkald hjælper de udelåste mennesker i hjem eller biler, eller fikserer hurtigt låse og sikkerhedssystemer, der ikke fungerer.

Tidsplan og arbejdstider som låsesmed

Der tilbydes døgnservice, så en låsesmed skal gerne være fleksibel

Uddannelse og skole som låsesmed

Grunduddannelse for låsesmede tilbydes som grundforløb og hovedforløb. 

Uddannelse i elektroteknik til lav effekt og datavaner er en fortjeneste. Nogle opgaver kræver viden inden for it. Kørekort er ofte et krav for at arbejde som låsesmed. Låsesmeden kan betragtes som en sikkerheds risiko, når den installeres på for eksempel forsvars faciliteter og virksomheder. Uddrag fra politiets belastnings register er derfor tilgængelige ved ansættelse.

Alternative veje til uddannelse er gennem arbejdsmarkeds uddannelse eller voksenuddannelse.

Norh låsesmed i Bagsværd og Norh låsesmed i Valby er eksempel på meget dygtige låsesmede i København

Hvad tjener en låsesmed

Hvor meget tjener en låsesmed?

 

Her finder du alle lønstatistikker og forskellene mellem mænd og kvinder i erhvervet som låsesmed. 

Sønstatistikker er et godt grundlag for for eksempel kollektive lønforhandlinger eller private. Løn rapporteres som bruttoløn. Med bruttoløn menes lønnen før fradrag for skat.

Hvad tjener en låsesmed i gennemsnitslønnen?
Den gennemsnitlige løn for en låsesmed er
31.800 DK
Den gennemsnitlige løn er et gennemsnit af alle persons lønninger i erhvervet, dvs. summen af ​​alle lønninger divideret med antallet af personer. I modsætning til medianlønnen, som er den løn, der ligger midt i spændvidden.

Beskrivelse af erhvervs kategorien


Erhvervet er et af flere erhverv inden for samme erhvervs kategori. Erhvervs kategorien er beskrevet som følger:

Fremstiller, installerer, justerer og reparerer tekniske og videnskabelige præcisioninstrumenter. Fremstiller og reparerer låse og våben. Justerer og reparerer hjælpemidler og udstyr til handicappede. Samler og udfører service på låse og adgangskontriol og dyrker låse og fremstiller nøgler. Reparerer, renser, justerer og sælger.

Se tabel hvor meget en låsesesmed tjener
Søg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.