Hvad koster en tilbygning?

Hvad koster en udvidelse også kaldt tilbygning?

Her viser vi, hvilke omkostninger en udvidelse eller udvidelse af en eksisterende ejendom medfører. Vi ser på prisen pr. Kvadratmeter, der påvirker de samlede omkostninger og ikke mindst giver råd om, hvordan du sænker den endelige pris på din udvidelse til både materialer og håndværkere.

Hvor meget koster en tilbygning udvidelse?

I gennemsnit koster det mellem 10.000 – 25.000 DK pr. Kvadratmeter at bygge en udvidelse på en eksisterende ejendom. Derefter regner vi kun med husets skal (fundament, udvendige vægge / facade, tag, vinduer). Derefter kommer på kvadratmeteromkostningerne penge til interiørarbejde, hvor prisen bliver højere, hvis udvidelsen for eksempel er et våderum og billigere, hvis det “kun” er en udvidelse til opbevaring eller garage.

Det er altid svært at specificere en pålidelig gennemsnits pris for en udvidelse, fordi mange ting påvirker. Her gennemgår vi, hvilke omkostnings faktorer du skal være opmærksom på for at være i stand til at bestemme dem, og forhåbentlig i sidste ende få en bedre endelig pris for din udvidelse også.

1. Projektets på tilbygning samlede størrelse

Jo større udvidelse er, jo højere er prisen de fleste forstår. Men husk også, at jo større udvidelsen er, jo lavere er prisen pr. Kvadratmeter! Byggefirmaet kan ganske enkelt tage en lavere pris, hvis de ved, at projektet er større i størrelse, så hvis du har muligheden for at vælge en større udvidelse, er det sandsynligvis billigere gennemsnitlige pris, du betaler.

2. Forhandling om hvad det skal koste med tilbygning og udvidelse

Kort sagt – hvis du kun taler med en leverandør, har du intet forhandling, men hvis du taler med et par forskellige mennesker, har du en god chance for at forhandle og placere prisforslag og andre fordele ved byggevirksomhederne mod hinanden. Tommelfingerreglen er altid at kontakte mindst tre forskellige tømrere / bygherrer, der kan udføre din udvidelse. Lad dem komme og besøge webstedet og derefter bede om et skriftligt tilbud. Derefter kan du nemt gennemgå de forskellige bygherrens forslag og vælge det firma, der giver mest tillid, føler dig seriøs og kommer med en god pris.

3. Stor by eller i en lille by? Hvad koster tilbygning?

Faktisk kan en sådan triviel ting som hvor du bor i landet påvirke meget. Da leveomkostninger og omkostninger generelt er højere i større byer, vil en udvidelse til en villa i København generelt koste lidt mere end den samme udvidelse i Kalundborg. Hvis du bor i en storby, kan du dog udnytte det ekstra punkt ved at forhandle, da du normalt har flere forskellige byggefirmaer at vælge imellem på større steder.

4. Kompleksitet

Enkel udvidelse til enkle materialer kræver ikke så meget af håndværkerne som en mere avanceret løsning med for eksempel ovenlysvinduer, særlig isolering eller andre special funktioner. Selvfølgelig skal du aldrig gå på kompromis med din vision eller kvalitet, men det er godt at være opmærksom på, at vanskeligere projekter ofte betyder højere priser.

5. Tegnings arbejde, design og andre tilføjelser

Enhver, der har afsluttet tegninger og en klar idé om, hvordan arbejdet skal udføres, vil sandsynligvis slippe billigere væk end den, der også lægger idéen og tegnearbejdet på byggefirmaet eller en anden ekstern aktør (for eksempel en arkitekt). Selvom dette kan være godt anvendte penge, er det godt at vide, at det kan påvirke din endelige pris.

Priseksempel på bygning af huse, også på hvad tilbygning kan koste

En udvidelse koster mellem 10.000 – 25.000 DK/ kvadratmeter

En familie i det sydlige Danmark bor i en to-etagers villa på 145 kvadratmeter. De vil nu bygge et ekstra rum på 24 kvadratmeter, inklusive energieffektive PVC-vinduer og dræning rundt omkring. Det betyder, at en væg skal rives, en dør mellem stuen og den nye udvidelse indsættes, og selve rummet er bygget op med alt det, det betyder.

Familien ringer til en lokal tømrer, der kommer med et tilbud på i alt 480.000 DK(20.000 / kvadratmeter). Familien mener, at prisen føles rimelig, men vælger stadig at anmode om flere tilbud .

Tilbudene varierer meget i pris, men til sidst modtager de en pris på 528.000 DK som de accepterer. Selvom prisen er dyrere end den lokale virksomhed, får de flere gode referencekunder, som byggefirmaet tidligere har udført arbejde for, og disse referencer viser, at virksomheden tidligere har foretaget den type udvidelser, som familien leder efter.

Omkostningerne fordeles som følgende:

Materiale 224 000 DK
Arbejde 320.000 DK
Tilføjelser under arbejdet
til uventede opgaver 27.000 DK
Rejsegodtgørelse 6.000 DK
Udgifter i alt
til udvidelse af 24 m2 577.000

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.