Hvad koster renovering af badværelse?

Hvad koster renovering af badværelse

Renovering af badeværelset,  hvad koster renovering af badværelse?

Hvad koster renovering af badværelse? Vi gennemgår prisen og giver tips for at du skal få et en vellykket og billig badeværelses renovering. Omkostningerne er indstillet til skala og standard ved renovering af badeværelser, men der er måder at slippe relativt billigt væk – uden at bringe din vision om et pænt badeværelse eller kvaliteten af det arbejde, som håndværkerne på badeværelset udfører, i spil.

På denne side finder du:

  • Udgifter til renovering af badeværelset per kvadratmeter
  • Håndværker arbejdskraftomkostninger til badeværelse renovering
  • En kort materialeguide
  • Priseksempel på renovering af badeværelser på 8 kvm
  • Pris på håndværker til badeværelse renovering
 
 

Først og fremmest skal vi kigge på, hvad det koster at leje et badeværelses renoverings firma (eller flere forskellige virksomheder, hvis du deler elementerne på for eksempel VVS, fliser, elektrikere, tømrere og mere). Få autoriserede håndværkere til at gennemføre din badeværelses renovering. Omkostningerne og de samlede omkostninger til renovering af et badeværelse kan være højere, men vil være noget forkert, og arbejdet udføres ikke af en professionel, det kan betyde, at du er uden forsikrings beskyttelse. Derudover er du muligvis erstatningsansvarlig, hvis dit badeværelse har forårsaget skade på de omkringliggende huse eller lejligheder!

Sådan her finder du ud af hvad det koster at renovere badværelset derhjemme

I dag er det relativt almindeligt for virksomheder, der specialiserer sig i alt det arbejde, der udføres i forbindelse med et badeværelses renovering. Vil du komme i kontakt med en håndværkere så kan du finde mange på google. 

Da en badeværelses renovering udføres af personer i flere forskellige erhvervs kategorier, er det ikke så let at svare på, hvad en håndværker af badeværelset koster i timen, som det er at indstille timepriser for for eksempel håndværkere.  Derfor beregnes omkostningerne ved renovering af badeværelset ofte ud fra omkostninger / kvadratmeter. Selvfølgelig varierer denne pris også, men kan være en god ide, når du budgetterer til dit nye badeværelse!

Omkostning badeværelse renovering per kvadratmeter, beregn sådan her

Så hvad koster en renovering af badeværelse? Først ser vi på materialer omkostninger til badevæselserrenovering. Her kan du groft forvente omkring 2.000 – 4.000 dk/ m2 til den enkleste løsning med hensyn til både renoveringmaterialer og badevæselserarmaturer. Det inkluderer alt fra rør, fugemasse og fugtbarriere til sanitetsirtakler såsom toiletstol og håndvask til badeværelse fliser og badeværelseskabe.

For et nyt badeværelse af en mere standard kvalitet er et sted mellem dk 5.000 – 10.000 / m2 normale materialepriser til et badevæselserrenovering. Et mere luksuriøst badeværelse med møbler fra mere eksklusive mærker mister let 10.000 – 20.000 dk / m2. Så tilsyneladende handler udgifterne til renovering i badeværelset meget om det prisniveau, du vælger at sætte op. Du kan også vælge at købe nogle materialer selv og lade andre gennemgå håndværket. 

Mange håndværkere har rabatter på fliser og fliser. Så det kan gøre svaret på dit spørgsmål  Hvad koster renovering af badværelse lidt billigere.  Når du sammenligner deres priser med det, du kan finde dig selv i byggebranchen, online osv., Kan det faktisk være billigere at købe fliser direkte gennem håndværkeren i op til 80% af gangene.

Tips! Vælg et dyrere materiale til gulvet og et billigere materiale til væggene. Gulvarealet er meget mindre, men gør meget for det samlede indtryk. Derudover er gulvet udsat for mere slid.

Renovering af badværelse

Hvordan er dit loft i dit badværelse som du gerne vil renovere? 

Grundplan med skrå lofter – lofts højden er mindst 190 centimeter
Hvis hele gulvniveauet har en lofts højde på mindst 190 cm, skal hele overfladen måles.
Plantegning med skrå lofter – lofts højden er delvist under 190 centimeter

For at en plantegning med skrå lofter skal måles, skal gulvet have en lofthøjde på mindst 190 cm i et rum på mindst 60 cm bredde.  Du måler hele gulvarealet, hvor lofts højden er mindst 190 cm. Hvis der er ekstra gulvplads uden for denne linje, skal du fortsætte med at måle, men ikke mere end 60 cm i hver retning.
Arbejds omkostninger / håndværker ved beregning på hvad koster en renovering af badværelse. 

En stor del af de samlede omkostninger ved en badeværelses renovering er arbejdet. Hvis du ansætter håndværkere til hele eller en del af badeværelset, kan du forvente en timepris på ca. dk 300-600 / time eller dk  5.000 – 10.000 i arbejds omkostninger / kvm til en badeværelses renovering, der er gjort fra bunden af. Hvis det kun drejer sig om en eller to dele, for eksempel flisebelægning eller trækning af elektricitet, vil arbejds omkostningerne snarere være 1.000-3.000 dk / kvm. 

Naturligvis varierer lønomkostningerne meget, afhængigt af hvilken håndværker du vælger, og hvor i landet du bor. Du skal derfor altid modtage tilbud fra flere virksomheder. Dette øger chancen for at få en god handel, fordi du kan sammenligne deres priser og vælge den, der synes mest kompetent og tilbyder den bedste pris for dit badeværelse.Eksempel på 8 kvm renovering af badeværelset, omkostninger til materialer + arbejde.

Badeværelses renovering på 8 kvadratmeter hvad koster renovering af badværelse, beregn

Hvis vi antager, at vi skal gennemføre en badeværelses renovering på 8 kvadratmeter, hvor alt arbejde udlejes hos et badeværelses selskab og med materialer / badeværelses armaturer i normal dansk kvalitet – så kan en omkostnings beregning se sådan ud:

Materiale / møbler: dk 56.000 (dk 7.000 * 8 kvm)
Håndværkeres rejseomkostninger: 5.000 dk
Samlede omkostninger til renovering af badeværelset 8 m2: dk 128.500 (dk 56.000 +dk 67.500 + dk 5.000)
Så dette var et eksempel på, hvad en badeværelses renovering kan koste. Naturligvis er hvert badeværelse unikt med forskellige forhold, og alle forskellige løsninger koster åbenlyst meget forskellige. Den sikreste måde at finde ud af, hvad nøjagtigt dit badeværelse kan koste at renovere, er at indhente tilbud fra mindst tre til fire forskellige entreprenører og sammenligne deres prisforslag. Så ser du med det samme, om nogen afviger fra de andre, og du kan med ro vælge den, der føles bedst og har den bedste pris.Kort materialeguide til dem, der ønsker at renovere badeværelser

Hvad koster renovering af badeværelse i materialer?

Fliser og klinker er længe blevet set som det mest foretrukne valg når det kommer til at skabe en dekoreret fornemmelse og  luksus. Gammeldags vinylgulve kan have holdt dimensioner funktionelle, men de var sjældent særlig smukke at se på. Dagens badeværelser med vinylgulve er ikke kun blevet opdateret med hensyn til form og farve og et mere æstetisk tiltalende design, de er også blevet udviklet med hensyn til fremstillings metode, materialer og faktisk hvordan de installeres.

Vinylgulve er billigere end sten og fliser, og der er varianter, der fungerer både som tætning slag og overfladelag. En anden fordel ved vinyl mod fliser eller fliser i badeværelser er, at vinyl ikke bliver så glat af vand.

Priseksempel flise vs vinyl
Sådan koster fliser eller fliser for et badeværelse på 10 kvadratmeter: ca. 50.000 dk (hvis prisen er 300dk/ kvadratmeter). Vinylgulve til et badeværelse på 10 kvm koster ca. dk 30.000.

Billige fliser / fliser varianter findes for under dk 100 / kvadratmeter i bygning stormagasiner. Tilsæt ca. 5-10% affald, når man beregner forbrug af fliser og klinker. Husk, at fliser ofte har gode rabatter på kvalitets materialer, så sørg først for at tjekke med dem, hvad de kan tilbyde, før du køber billige fliser!

Flise og klinker – Gennemsnitlig prisflise ca. 300-400 dk / kvm.
Marokkansk flise
Mosaic
Natursten
Marmor 
Vinyl

Hvis du selv vil købe materialer, anbefaler vi, at du tjekker internettet eller i stormagasiner som Bauhaus, Stark, Jem og Fixog Beijer Byggmaterial.

Du kan ofte finde interiør til badeværelser i ovenstående butikker, men du kan også finde sanitetsirtakler hos Silvan og Ikea Du finder billige badeværelses armaturer i butikker som Jysk. Så du har meget at vælge imellem, når du renoverer et badeværelse. Den vigtigste ting uanset materiale er, at du har et vandtæt overfladelag, som er godkendt og testet godt i vådt rum.

Hvad er vandisoleringslaget, og hvad koster badeværelset med vandisolering?

Et vandtæt lag beskytter gulve og / eller vægge mod at komme i kontakt med fugt i badeværelser og andre vådrum. Forseglingslaget skal beskytte mod vand i både damp- og væskefasen og er som en beskyttende membran, der skal sidde bag fliser og klinker. Konsekvenserne af ikke at have et ordentligt badeværelse med fugtbarriere kan være store og især kostbare. Hvert år koster vandskader danske ejendoms ejere mange penge. 

Vandskader reduceres dog i badeværelser, både i antal og forhold. I dag forekommer der mere vandskade i køkkener end i badværelse. 

Prisen for et tæt lag varierer selvfølgelig afhængigt af materialevalget, men forvent mindst 200 – 600 dk / kvm for materialet. Naturligvis påvirker tørringstider, underlag osv. Også prisen.Glem ikke at regne med væggenes overflade plus gulvets gulvareal for at opnå det samlede areal, der skal behandles. så kan du beregne prisen pr. kvadratmeter for vandtætning baseret på hvilket system du vælger.

Hvis du vil vide, hvad vi synes, er det absolut vigtigt at få en god renoverings badeværelse til at leje fagfolk til at udføre arbejdet. Spar penge på badeværelsesindretning i stedet for at forsøge at spare penge på vandtæt badeværelse. Se efter billige håndvaske online, og køb brugt til at finde billige badeværelses møbler. Fokuser på forberedelsen og god planlægning.

5 mest almindelige tætlag:

Vinyl / plastmåtte. Sidder under fliser og fliser, men kan også være overfladelag.
Vandtæt folie. En vand- og dampfast klud installeret under fliser og klinker.
Vandtætte bygnings plader til flisebelægning.

Er det muligt at lægge vinylgulve selv?

Lægning af vinylgulve kræver noget førarbejde, og ligesom alt andet når det kommer til badeværelser;  Det er vigtigt, at det er monteret korrekt og i overensstemmelse med industristandarden for vådrum, hvis du ønsker, at din forsikring skal dække. 

Uanset hvad du vælger, skal du altid følge dette:

Lav en anmodning om tilbud. Beskriv dine specifikke ønsker, og vær glad for at specificere, hvad du vil have gjort, og hvad du ønsker at blive inkluderet i arbejdet. Spørg efter oplysninger om virksomhedens tidligere opgaver, forsikrings oplysninger,  CVR nummer og om de har nogen henvisninger.
Indtast flere tilbud! Spørg altid om tilbud fra flere virksomheder for at kunne sammenligne renoverede badeværelses priser. Sørg for, at både materialer, arbejds omkostninger og at de forskellige underopgaver, der er inkluderet (blikkenslager, tømrer, elektriker, VVS osv.) Er specificeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer

Leder du efter annoncering? Kontakt os via formularen, eller send en mail til; kontakt@hvadhvorhvordan.dk

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge hvadhvorhvordan.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.